1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

SVI PUTEVI VODE NA BRDO: Podrška stiže sa svih strana!

Objavljeno: 27.07.22 u 12:49

Bivši igrači su svim srcem uz belo-crne!

Čukarički će u četvrtak od 20 časova igrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing Uniona. U prvom meču u Luksemburgu belo-crni su bili ubedljivi, slavili su sa 4:1. Pobednik ovog dvomeča igraće u trećoj rundi protiv holandskog Tventea.

Interesovanje za ovosezonsku evropsku premijeru Čukaričkog na Banovom brdu je ogromno. U klub su stigle i poruke podrške sa svim strana sveta. Među prvima se iz Australije javila legenda Čukaričkog Miloš Ninković, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, sada član Vestern Sidneja.

– Želeo bih da pozdravim igrače, stručni štab i sve ljude u Čukaričkom, i da im poželim mnogo sreće u utakmici protiv Rasinga. Takođe, voleo bih da pozovem navijače da u što većem broju dođu na stadion na Banovom brdu i pruže podršku timu – kazao je Ninković.

Iz Bostona se javio nekadašnji golman Čukaričkog, a sada Nju Ingland revolušna, Đorđe Petrović.

– Gledao sam prvi meč između Čukaričkog i Rasinga, momci su ostvarili odličan rezultat i to me prilično raduje. Igra može da bude mnogo bolja, što je svakako ohrabrujuće, s obzirom na ambicije kluba, koje su uvek najveće. Došlo je dosta novih, odličnih igrača, šef struke je novi, biće to daleko bolje u nastavku sezone. U četvrtak će momcima biti potrebna i podrška sa tribina, nadam se da će stadion biti pun, baš kao kad smo igrali protiv Moldea, ili prethodne godine protiv Sumgaita. Publika će imati šta da vidi, neka im na umu budu samo evrogolovi Mijailovića i Lukića. I Kovač je dao dva važna gola, baš sam ga zvao posle utakmice i čestitao mu. Uvek sam uz Čukarički, tako će biti i ovoga puta – kazao je Petrović.

Iz Kine se javio Asmir Kajević, donedavno rekorder po broju nastupa za Čukarički, čak 173 puta igrao je za belo-crne.

– Znam koliko su evropske utakmice bitne za klub, imao sam tu privilegiju da nastupam za Čukarički širom Evrope. Kad god smo igrali na stadionu na Banovom brdu atmosfera je bila sjajna. Pozivam publiku da i ovoga puta ispuni tribine i da pomogne momcima, koji su u prvom meču odigrali sjajno. Što se mene tiče, zbog vremenske razlike, neće biti spavanja, biću pored maloh ekrana i navijaću za Čukarički – kazao je sadašnji prvotimac kineskog Vuhana Kajević.

Iz Rusije, tačnije Groznog, javio se Miroslav Bogosavac, koji pri svakoj poseti Srbiji obavezno poseti i svoj Čukarički.

– Drago mi je da klub konstantno igra u Evropi, Čukaričkom je tu i mesto. Već drugu godinu uzastopno klub je odmah iza Crvene zvezde i Partizana, što je veliki uspeh. Ne sumnjam da će i ove sezone Brđani igrati lep i atraktivan fudbal. Verujem u ove momke, kojima je preko potrebna i podrška sa tribina. Čuo sam i da je ulaz besplatan, pa pozivam ljude sa Banovog brda, ali i čitavog Beograda da pomognu Čukaričkom i ujedno uživaju u evropskom fudbalu – kazao je Bogosavac.

Luka Stojanović je po odlasku iz Čukaričkog igrao najpre za člana MLS lige Čikago fajer, a potom je potpisao ugovor sa Al-Hazem iz Saudijske Arabije, sa kojim je trenutno na pripremama za Zlatiboru.

– Pre svega, želim timu, stručnom štabu i Upravi kluba da ostvare svoje ciljeve u najbitnijoj sezoni za Čukarički. Imaju odličan start sezone i verujem će da rastu uz dobre rezultate! Publika voli dobar fudbal i sigurno će na Brdu uz pun stadion dati ekipi dodatnu energiju za bolju igru i nove pobede! – poručio je Stojanović.

 

0
0

1 Komentara

  1. Sve je to lepo,ljudi, ali treba doci na stadionce i bodriti momke do novog trijumfa a onda tek sledi ono pravo! Da se napuni Stadion JNA da celo Banovo dodje da podrzi svoj Cukaricki! I svi Beogradjani da dodju ko god moze, ima vremena jer ovo ce biti mec za srpski fudbal jednako vazan kao onaj Zvezde, Partizana. Ovo mislim i za duele Radnickog.
    Sve ovo govorim sto je ovo velika, odista velika i istorijska prilika da nass fudbal udje u grupu VELIKIH !) EVROPSKIH LIGA! Ali covece u grupu VELIKIH DESET!.Za ne poverovati je ali istina je! Onda cemo imati ne samo sledece godine pet predstavnika u Evropi nego i naredne tamo godine iza,pa dalje! Vidimo pred svojim ocima da nam je SUperliga najednom „porasla“, vec neki mogu da pobede neke,am bice i da „svako pobedi svakog“! I interesovanje je poraslo ozbiljno, da li videsmo neverovatno lepu sliku u Lucanima? Pun stadion, lepa atmosfera, ma divota. E, tako da bude na svakom mecui da se poteramo saligama kao sto su austrijska, Svajcarska,ukrajinska pa da idemo koju lestvicu vise!
    Mi to po kvalitetu nasih igraca mozemo,porasce i interesovanje medija, vec jeste ali jos ce,porasce interesovanje sponzora do ozbiljnih finansijskih insentiva,a Drzava Srbija ce dati svoj doprinos sa novim projektima u izgradnjunovih stadiona, rekonstrukciju i dovrsenje postojecih…! Za pet godina, zapamtite imacemo Ligu iz koje ce se ostvarivati transferi i preko 20 mil. evra! A moguce, zasto da ne , i da imamo dva kluba u Ligi samiona, dva u Ligi evropa i dva u Kupu konfederacija!
    Ovo sada jesamo pocetak, podsticaj Cukarickom i Radnickom bas sada treba dati.. Zato:NAPRED CUKA! NAPRED REAL SA NISAVU!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter