0
Ostali sportovi

FOTO: WaterpoloSerbia

SRBIJA SE OSVETILA CRNOJ GORI ZA PORAZ U GRUPI: Delfini osvojili 5. mesto u Svetskoj ligi!

Objavljeno: 27.07.22 u 17:37

Zaslužena pobeda naših momaka.

Srbija je osvojila peto, a Crna Gora šesto mesto u Svetskoj ligi na finalnom turniru u Strazburu. Naša reprezentacija je u borbenoj, na momente i vrlo nervoznoj igri potpuno zasluženo pobedila velikog rivala, revanširala se za poraz u prvom kolu. Videlo se i danas da je tih 8:16 uz kvalitet Crne Gore bio rezultat spleta određenih okolnosti.

Srbija je igrala odlično u odbrani sve vreme, obojica golmana su odradili svoj deo posla a sa igračem manje naš tim je odlično reagovao. U napadu je međutim škripalo, nije išao igrač više kako je trebalo ali je tokom čitave utakmice ekipa držala kontrolu utakmice.

FOTO: WaterpoloSerbia

Dobre odbrane i loš igrač više su obeležili prvu četvrtinu u kojoj je Srbija stekla prednost golovima Milojevića i u samom finišu Lukića. Vučiniću je prilikom izvođenja peterca ispala lopta. Minuti krize su bili u drugoj četvrtini u kojoj naš tim ponovo nije uspevao da realizuje igrača više. Crna Gora je to iskoristila i preko Matkovića i Spaića izjednačila. Prednost pred odmor je doneo raspoloženi Vučinić.

Isti igrač je sa dva pogotka, konačno sa igračem više, posle odličnih asistencija bio najzaslužniji za prednost 5:2. Matković je uzvrazio sa dva gola, u prvom minutu poslednje četvrtine bilo je 5:4. Nije bilo nervoze u srpskom timu, Martinović je realizovao igrača više, zatim je Stojanović realizovao peterac. Tri gola su omogućili mirnu igru. I posle gola Averke, odmah je Stojanović posle asistencije Radulovića povisio na 8:5. Do kraja susreta se u strelce upisao Vidović.

Potpuno zaslužen trijumf Srbije. Šteta što je u prvom kolu bez željenog otpora izgubljen meč sa Crnom Gorom. Posle toga protiv Španije i Italije se nije moglo niša više od poraza a dueli sa Australijom i Kanadom su sigurno dobijeni. Peto mesto je, po prikazanom, realan plasman tima u kojem nije bilo osmorice igrača iz sastava koji je igrao na SP u Budimpešti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter