1
Evrobasket 2022

Spain's Pau Gasol (R) vies with Lithuania's Jonas Valanciunas (L) during European championship basketball final match between Spain and Lithuania on September 20, 2015 in Lille, France (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

NEMA SRBA U GASOLOVOM IDEALNOM TIMU EVROPE: Tu su 2 Hrvata, ali i legenda NBA lige!

Objavljeno: 27.07.22 u 17:59

Ovo je njegov izbor.

U susret ovogodišnjem Evrobasketu, koji se od 1. do 18. septembra održava u četiri zemlje, čuveni španski centar Pau Gasol, izabrao je svoju idealnu petorku ovog takmičenja. Zanimljivo, u njegovom izboru nije bilo srpskih košarkaša, ali je bilo mesta za trojicu Balkanaca.

Na poziciji plejmejkera našao se legedarni Dražen Petrović, dok je na beku, Gasol izabrao Nikosa Galisa. Mesto niskog krila popunio je još jedan hrvatski košarkaš i osvajač 3 NBA prstena Toni Kukoč.

Pozicija krilnog centra rezervisana je za jednog od najboljih Evropljana u NBA ligi ikada, nemačkog košarkaša Dirka Novickog. Kada su mnogi mislili, da će Španac staviti sebe na mesto centra, on se ipak odlučio za Arvidasa Sabonisa, legendarnog Litvanca, čiji sin trenutno nastupa u NBA ligi.

Srbija će na predstojećem Evrobasketu svoje utakmice igrati u Češkoj, a pre toga, očekuju nas i 2 vrlo bitna duela u okviru kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter