0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MUSA OTVORIO DUŠU: ‘Pozvao sam porodicu da se oprostim! Disao sam dva posto i mislio da se neću izvući’

Objavljeno: 27.07.22 u 15:21

Jeziva ispovest novog košarkaša Real Madrida!

Kada se pojavio na terenima ABA lige u dresu Cedevite, ostavio je Džanan Musa bez daha ljubitelje košarke. Sjajne partije su ga vrlo mladog lansirale pravo u NBA ligu. Nosio je reprezentativac Bosne i Hercegovine dres Bruklin Netsa, ali je veći deo tog perioda presedeo na klupi, kao zamena Rodionisa Kuruca koji se kasnije nije najbolje snašao.

Pokušao je Musa da oživi karijeru u Efesu, nije mu pošlo za rukom. Košarkašku javnost iznenadila je odluka da karijeru nastavi u redovima španskog Breogana, a onda je usledila prava eksplozija. Dominirao je Džanan u Španiji, postao MVP tamošnjeg prvenstva, a onda dobio poziv Real Madrida. Novi as kraljevskog kluba otvorio je dušu u razgovoru za podkast ‘Inkubator‘. Džanan je govorio o teškoj povredi koju je doživeo tokom jednog ligaškog susreta u Španiji.

– Bilo je strašno. Uhvatio sam se za vrat i nisam mogao da pričam. Prišao sam sudiji, pokušavam da mu kažem, ali ne ide glas. Na poluvremenu ulazim u svlačionicu, stanem pred ogledalo i vidim grkljan sa strane stoji. Mislio sam da mi nešto nije u redu s očima. Vratio sam grkljan, a on se lagano pomjerio na stranu. Neverovatno. Lekar kluba je ušao, pomerao je grkljan i ja sam propričao. Odigrao sam tu utakmicu, sve je bilo savršeno i nakon utakmice, klupski lekar mi je rekao da idem kući i da ćemo ujutro na pregled. Smatrao je da nije ništa opasno čim sam mogao igrati – rekao je Musa.

Užasne vesti dočekale su košarkaša u bolnici.

– Otišao sam za svaki slučaj u bolnicu da sam miran, da mogu zaspati. Došao sam u bolnicu, videli su hematom i za svaki slučaj su me poslali na CT. Čekao sam i kuckao na telefon s Mahalbašićem šta da mi naruči u restoranu. Zatim ulazi pet lekara. Uhvatio me je za ruku jedan od njih i govori mi: ‘Nemoj da se prepadneš, sve će biti ok, ali ako te pustimo kući, nećeš se ujutro probuditi’. – kazao je Musa i nastavio:

– Nije mi bilo ništa jasno. Saopštili su mi da me za deset minuta moraju hitno operisati. Pokazali su mi snimak grkljana, rekli su mi da dišem bukvalno dva posto i da se svaki tren može zatvoriti i da mi u tom slučaju nema spasa. U tom trenutku ni košarka, ni utakmice, ništa mi nije bilo bitno.Samo sam nazvao porodicu, bukvalno da se oprostim. Poslao sam u grupni čet Breogana poruku da se drže, da svima poželim sreću u karijerama. Mislio sam da se neću izvući – zaključio je novi as Real Madrida.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter