0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

KERKEZ: ‘Jasno je, idemo samo na pobedu! Razmišljam isključivo o narednom rivalu!’

Objavljeno: 27.07.22 u 15:48

Brđani blizu plasmana u 3. kolo kvalifikacija!

Čukarički će u četvrtak imati evropsku premijeru pred svojim navijačima, na stadionu na Banovom brdu igraće revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing Uniona. U prvom duelu u Luksemburgu Brđani su slavili sa 4:1, na taj način su širom otvorili vrata plasmana u treće kolo, gde pobednika ovog dvomeča čeka holandski Tvente.

Šef struke belo-crnih Dušan Kerkez, i pored tri gola razlike, upozorava da neće biti lako u revanšu, uz komplimente ekipi iz Luksemburga, ujedno poziva svoje igrače da budu maksimalni u predstojećem evropskom susretu.

– Izuzetno bitna utakmica za naš klub, kao i svaka evropska. Iako smo napravili odličan rezultat u prvom meču, ne sme da bude opuštanja. Zaista razmišljamo samo o narednom protivniku. Jasno je da rezultat nećemo braniti i da ćemo ići na pobedu. Naravno, kazao sam to i pred put u Luksmeburg, poštujemo svakog rivala, ali isto tako verujem u svoj tim, kvalitet mojih igrača – kazao je na konferenciji za novinare pred utakmicu Kerkez, koji je još jednom govorio o ekipi Rasing Uniona.

– Niko ne sme da potceni Luksemburžane. Igraju bez stresa, vole da igraju fudbal, vrlo su iskusan tim. Videlo se i u prvoj utakmici, posebno u prvom poluvremenu, da su nam zadavali mnogo problema. Imaju specifičan način igre, vezni igrači kontrolišu igru, spuštaju se. Nikog ne bih specijalno izdvojio, svakako su pre svega dobar tim. Moramo maksimalno da krenemo od prvog minuta oi najpre da gledamo našu igru.

Šef struke Čukaričkog pozvao je i sve navijače da pomognu njegovom timu, da naprave ambijent za pamćenje i ispune tribine stadiona na Banovom brdu.

– Pratio sam Čukarički i prethodnih godina, uvek je u evropskim mečevima bilo mnogo više navijača nego u domaćim okvirima. Nadam se punom stadionu, ulaz je besplatan, a na nama je da dobrom igrom i pobedom obradujemo navijače – kazao je Kerkez.

O potencijalnom dvomeču protiv Tventea Kerkez nije želeo mnogo da priča, uz naglasak da ekipu do tada očekuju još dva meča, osim revanša sa Rasingom i duel četvrtog kola Super lige Srbije na gostovanju novajliji, ekipi Mladost GAT u Novom Sadu (nedelja, 21 čas).

– Prilikom žreba za treće kolo bili smo u takvoj ulozi da smo autsajderi koga god da izvučemo. Ne opretećujemo se Tventeom, gledamo da pre svega odigramo protiv Rasinga kako treba. A posle će nam biti cilj da budemo iz meča u meč sve bolji i bolji, da napredujemo tokom sezone. Do Tventea imamo još dve utakmice, polako. Pobede u Evropi su uvek bitne, za naš klub, sve nas u Čukaričkom, za koeficijent naše zemlje. Sad bih se skoncentrisao samo na Rasing.

Prvotimac Rome i jedan od najboljih srpskih fudbalera današnjice Nemanja Matić pohvalio je Kerkezov rad i igru Čukaričkog u Luksemburgu.

– Najpre mogu da mu se zahvalim na podršci i što prati naš klub. Mnogo nam znači kad je takva ljudska i fudbalska veličina uz nas. Još jednom mu se zahvaljujem na lepim rečima i želim mu svu sreću u njegovom novom klubu – uzvratio je Kerkez.

Čukarički je vezao tri pobede, ali je evidentno da igra može da bude na novo višem nivou.

– Može i mora bolje! Poremetila nas je prva utakmica, ali te neke stvari su na kraju bile dobre, da se još više “skupimo” i da reagujemo kao ekipa i klub. Igraćemo bolje, popravljamo mnoge stvari. Pripreme su bile kratke, doduše za sve iste, ali zaista nije bilo mnogo vremena. Nemamo ga ni sada, igraćemo utakmice na svaka tri-četiri dana. Momci su veliki profesionalci, dobro rade, sve su bolji i bolji, nadam se da će tako biti već protiv Rasinga u revanšu.

Na konstataciju da ima veliki broj kvalitetnih igrača u sastavu i slatke muke oko pravljenja startnih 11 za svaki meč, kerkez je kazao da to nije nikakav problem.

– Uprava kluba i direktori su odradili super posao u prelaznom roku. Nadam se da će me i oni stavljati na dodatne “muke” i da će dovesti još pojačanja. Nemam problem da me na taj način boli glava. Neka samo moci dobro rade, dobro igraju, a mene neka boli glava zbog toga i neće biti nikakvih problema – slikovito je objasnio Kerkez.

Na startu sezone Brđani su najviše problema imali u prekidima, u branjenju defanzivnih, kao i ofanzivnim, gde nisu bili preterano opasni.

– Bili smo slabiji u defanzivnom prekidu, ekipa je promenila dosta igrača, promenili smo sad i način na koji branimo iste. Drago mi je da smo se već protiv Napretka u tom segmentu popravili, sačuvali smo svoju mrežu, što je bio slučaj u prve tri utakmice. Što se tiče ofanzivnog prekida, još se tražimo. Imamo Docića, koji nam dosta pomaže. Treba još koncentracije, a kvalitetnih igrača imamo, samo da probijemo i tu barijeru, bićemo još uspešniji.

Na pitanje kako se ekipa nosi sa pritiskom i velikim očekivanjima, Kerkez je najpre napomenuo da je to sasvim normalno i da je to deo posla sa kojim stručni štab, igrači i klubu u celini moraju da se izbore.

– Opterećenje nas uvek čeka da radimo bolje, i mene i moje igrače. Bolje da je tako, nego da nas neko ne poštuje i misli da smo neozbiljna ekipa. U fudbalu, pa i u životu, bez opterećenja nema ničega. Ko ne može da se izbori sa tim pritiskom, ne treba da radi u fudbalu. Klub uvek hoće bolje, svakog dana, nedelje, meseca, godine… Ko se opusti, neće moći da igra u ovoj ekipi. Na momcima je da konstantno daju maksimum.

Zdravstveni bilten pred duel protiv Rasinga je odličan, pa će Kerkez na raspolaganji imati sve prvotimce.

– Svi su zdravi. Poslednji u nizu koji se oporavio je Adžić, trenirao je normalno u utorak. Lepo će me boleti glava od konkurencije. Samo da ih imam sve na broju, lako ću odlučiti ko će igrati.

U prva dva kola Super lige Srbije Čukarički je dobijao crvene kartone, najpre Stefan Kovač, potom i Srđan Mijailović.

– Naravno da smo reagovali. Eto, vidite kako je Kovač proradio posle kritike, dao je odmah dva gola. Imamo internu šalu da ćemo morati da nastavimo da ga kažnjavamo. Ono što se dogodilo u Novom Pazaru je za pohvalu, Mijailović se žrtvovao za tim, rizikovao da ne igra sledeću utakmicu. Ono što je Kovač uradio, naravno nije pohvalno, naučio je lekciju, pa i svi ostali od njega. Disciplina je vrlo bitna za tim, mnogo znači prilikom pravljenja rezultata – kazao je Dušan Kerkez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter