0
Evroliga

Nikola Kalinic Crvena Zvezda v Asvel-Euroleague Beograd, 11.11.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

KALINIĆ ŽELI DA OSVOJI EVROLIGU SA BARSELONOM: Srbin otkrio kako je zavoleo košarku – dva košarkaša ga posebno inspirisala!

Objavljeno: 27.07.22 u 19:14

Biće jedan od najbitnijih igrača.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige u narednoj sezoni biće Barselona. Španski tim je i ovog leta doveo nekoliko fantastičnih pojačanja, a među njima je i doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić. On je u razgovoru za klupsku televiziju pričao o treneru Šarunasu Jasikevičijusu, ali i o očekivanjima.

Šarunas je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su neverovatne. Imam veliko poštovanje prema njemu. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima, počeo je Kalinić i dodao:

Klub je odradio veliki posao ovog leta sa dovođenjem pojačanja. Stigla su velika i mena i mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije.

Potom je govorio i o segmentima u igri u kojima je napredovao i da sada ima odličan napadački arsenal.

– Nekada sam bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao sam „prljav posao“, borio sam se za skok, ali sada sam dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal. Mnogo sam radio na tim detaljima i mislim da sam kompletniji igrač.

Za sam kraj, Kalinić se osvrnuo na reprezentaciju Jugoslavije, kada je gledajući Stojakovića, Radmanovića i mnoge velikane naše košarke, taj sport zavoleo.

Košarku sam zavoleo gledajući reprezentaciju Jugoslavije sa igračima kao što su Predrag Stojaković i Vladimir Radmanović. Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom posle Indijanapolisa 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem, zaključio je Kalinić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter