0
Ostali sportovi

FOTO: waterpoloserbia.org

ORLOVI LAKO SA KANADOM: Sutra sa Crnom Gorom za peto mesto!

Objavljeno: 26.07.22 u 17:24

Srbija će sutra igrati u 16 časova sa Crnom Gorom za peto mesto na finalnom turniru Svetske lige. Biće to drugi susret dve selekcije u Strazburu, u prvom kolu je Crna Gora bila ubedljiva 16:8.

Bez problema je naš tim savladao skromnu selekciju za Kanade. U igri sa malo isključenja, sa pet peteraca, igra Srbije koja nije bila na visokom nivou je bila dovoljna za ubedljiv trijumf. Naš napad je šutirao 42 puta za 12 golova. Napad je morao da bude mirniji i efikasniji.

Odbrana je bila bolji deo tima, a dobar dan su imali Dobožanov i Rističević koji je odbranio dva peterca.

U prvoj četvrtini srpski napad je samo sa dva gola iz deset šuteva materijalizovao solidnu igru u odbrani. Subotić i Stojanović su pogodili mrežu rivala. Na drugoj strani Kanađani su samo četiri puta bezuspešno ugrozili Dobožanova. I zanimljivost vezana za prvu četvrtinu je broj isključenja. Ni jedan jedini put Dervu i Severo nisu izbacili igrače bilo koje ekipe.

Prve dve brojčane prednosti je Srbija iskoristila preko Vučinića i Subotića. Kanađanima se prilika ukazala sa dvojicom igrača više, Lukić je blokirao udarac. Do kraja četvrtine još jednom se upisao Vučinić, možda i najbolji igrač Srbije na turniru. Kanađani su prvi gol postigli preko Kotea sedam desetinki pre kraja ovog dela igre.

U trećem delu posle gola Radulovića sa igračem više, Kanađani su zaradili peterac. Rističević je bio uspešan ali je odbijenu loptu prihvatio Gardian i usledio je peterac kojeg je Souza pretvorio u gol. Imali su Kanađani još jedan peterac u trećem delu, Rističević je drugi put uspešan. Napad je postao bolji, Martinović i Stojanović su dva puta matirali Mek Najta.

Opušteno se igralo u završnih osam minuta, Kote je dva puta nadmudrio Rističevića da poveća saldo svog tima a na našoj strani odgovorili su Martinović lepim udarcem i Radulović iz peterca.

Srbija – Kanada 12:4 (2:0, 3:1, 5:2, 2:2)

Sudije: Dervu (Francuska) i Severo (Italija). Igrač više: Srbija 5 (4), Kanada 4 (0). Dva igrača više: Kanada 1 (0). Peterac: Srbija 2 (2), Kanada 3 (1).

SRBIJA: Rističević, Branković 1, Subotić 1, Pljevančić, Milojević, Gavrilović, Vučinić 1, Lukić, Martinović 3, Radulović 2, Stojanović 3, Velkić, Dobožanov. Selektor: Savić.

KANADA: Radenović, Paterson, Đerković, Kote 3, Halajan, Blanšar, Almaši, Gonzales, Gardijan, Solemanipak, O Donel, Souza 1, Mek Najt. Selektor: Oten

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter