0
Odbojka

FOTO: OSS

ODBOJKAŠI POČELI PRIPREME ZA SP: Kolaković okupio tim na Kopaoniku!

Objavljeno: 26.07.22 u 14:50

Nova uzbuđenja očekuju sve ljubitelje odbojke!

Muška seniorska reprezentacija Srbije prošle srede je počela pripreme za XX SP 2022, koje će se odigrati od 26. avgusta do 11. septembra u Ljubljani, u Sloveniji, i u Gljivicama i Katovicama u Poljskoj. Seniori Srbije će u sredu, 27. jula ujutro otputovati na Kopaonik, gde će odraditi bazični deo priprema. Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije, saopštio je spisak igrača (18) koji će trenirati na Kopaoniku.

Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (DINAMO LO, SOSNOVI BOR, RUSIJA), VUK TODOROVIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA) I ALEKSA BATAK (KAN, FRANCUSKA).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SKRA BELHATOV, POLJSKA), DUŠAN PETKOVIĆ (VARŠAVA, POLJSKA) I BOŽIDAR VUČIĆEVIĆ (HALKBANK ANKARA, TURSKA).

LIBERA: LAZAR KOPRIVICA (RADNIČKI DOO, KRAGUJEVAC) I NIKOLA PEKOVIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA).

BLOKERI: MARKO PODRAŠČANIN (TRENTINO, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (TRENTINO, ITALIJA), PETAR KRSMANOVIĆ (KUZBAS KEMEROVO, RUSIJA) I NEMANJA MAŠULOVIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA).

PRIMAČI: UROŠ KOVAČEVIĆ (ALURON ZAVJERČJE, POLJSKA), MARKO IVOVIĆ (DINAMO LO, SOSNOVI BOR, RUSIJA), NEMANJA PETRIĆ (BELOGORJE BELGOROD, RUSIJA), MIRAN KUJUNDŽIĆ (PARIZ VOLEJ, FRANCUSKA), PAVLE PERIĆ (OLIMPIJAKOS PIREJ, GRČKA) I MILAN KATIĆ (MONCA, ITALIJA).

Igor Kolaković je bio prinuđen da napravi jednu izmenu u sastavu. Dražen Luburić, na osnovu testova i predviđanja lekara neće biti spreman za SP, pa je Kolaković pozvao Dušana Petkovića, koji se već priključio pripremama u Beoradu.

Seniori Srbije će na Kopaoniku ostati do 10. avgusta kada je predviđen povratak za Beograd.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi XX SP 2022. u Katovicama, u Poljskoj, sa Portorikom, Tunisom i Ukrajinom. Prvi meč na šampionatu seniori Srbije će odigrati u subotu, 27. avgusta u dvorani Spodek protiv Ukrajine od 20.30. Srbija će u 2. kolu, u ponedeljak, 29. avgusta, igrati protiv Portorika od 17.30 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u sredu, 31. avgusta, protiv Tunisa od 17.30 časova. Plasman u II fazu izboriće po 2 prvoplasirane selekcije iz svih 6 grupa i 4 najbolje trećeplasirane ekipe, koje će se plasirati u osminu finala

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter