0
Fudbal

Serbia national football team player Gojko Kacar, UEFA Euro 2012 group C qualifying match Serbia vs Estonia in Belgrade Friday, October 8, 2010. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com)

KAKO JE LEGENDARNI RADOMIR ANTIĆ SAVETOVAO KAČARA PROTIV NEMAČKE: ‘Možda zvuči banalno, ali komanda je bila jasna – To je odlika velikih trenera!’

Objavljeno: 26.07.22 u 20:50

Utakmica koja će zauvek ostati upisana zlatnim slovima u istoriju srpskog fudbala!

Iako nam nije pomogla da se plasiramo u narednu rundu, utakmica sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi ostaće zauvek upamćena. Izabranici tadašnjeg selektora Radomira Antića nadigrali su selekciju Nemačke sa 1:0, a jedan od aktera tog duela – Gojko Kačar otkrio je šta mu je pokojni Radomir rekao pre ulaska u igru:

Fudbal, Reprezentacija Srbije Friendly Match Prijateljski mec-Serbia Vs. Greece
head coach Radomir Antic
Belgrade, 11.08.2010.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘Nikada neću da zaboravim momenat protiv Nemačke kada sam se spremao da uđem u igru u 70. minutu umesto Miloša Ninkovića. Pogledao sam u Radomira Antića i upitao šta treba da radim. Selektor mi je prišao i rekao ’radi šta god hoćeš, samo da ostane 1:0’. Ma koliko zvučalo banalno, komanda je bila potpuno jasna. To su odlike velikih trenera, da vam prostim rečima objasni šta je vaš zadatak na terenu. Ušao sam i zauzeo poziciju iza Žigića, uspeli smo mirno da privedemo utakmicu kraju i da pobedimo velikog protivnika!’ – reči su Gojka Kačara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter