0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

JAKA BLAŽIČ PRED EUROBASKET: U najtežoj smo grupi!

Objavljeno: 24.07.22 u 13:16

Slovenija se na predstojećem Eurobasketu koje startjuje 1. septembra, nalazi u grupi sa Francuskom, Litvanijom, Nemačkom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom.

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Cedevita Olimpije izneo je svoja očekivanja nešto više od mesec dana do početka turnira.

„Nećete me čuti kako najavljujem medalju – idemo korak po korak, meč po meč, time se vodim. Biće pakleno već u prvom meču sa Litvanijom, a pobeda bi nam dala krila za nastavak takmičenja – mislim da smo u najtežoj grupi“ započeo je Jaka, pa zatim istakao koliko bi celom timu, ali i državi značilo da se Goran Dragić priključi ekipi i zaigra na Evropskom prvenstvu.

„Verujem i nadam se da će biti s nama ponovo. Jak je pritisak na njemu, bilo bi teško pronaći nekog u nacionalnom timu ko mu nije rekao: ‘Gogi, hajde s nama na Evrobasket’. Ne samo mi, cela Slovenija navija da zaigra“.

Blažič se potom prisetio nekih Goranovih poteza protiv Hrvatske, ali i istakao da je sada Dončić lider reprezentacije.

Sada je Luka vođa, u to nema sumnje. Svi smo to i očekivali, a i Gogi je bio srećan da to bude tako. Moram da priznam da me je Gogi iznenadio nekim potezima u meču s Hrvatskom, bio je opet onaj stari“ rekao je, a zatim istakao kakav je Luka u svlačionici i kakva atmosfera vlada u reprezentaciji.

Dončić je svetska zvezda, ali među nama vlada opuštena atmosfera. On uživa u tome i iznenadili biste se koliko je skroman. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti. A na terenu… Pa, to vidite i sami“ završio je Jaka Blažič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter