0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

DELIBAŠIĆ PRED POČETAK SEZONE: Da uživamo u igri i pobeđujemo! (VIDEO)

Objavljeno: 24.07.22 u 15:16

Ove nedelje startovala je Crnogorska liga, a večeras će se u 21 čas u prvom kolu sastati Mornar iz Bara i Dečić.

Šef stručnog štaba Mornara, Andrija Delibašić izneo je svoja očekivanja za prvenstvo, koje za njegovu ekipu kreće večeras. Prošle sezone, falio mu je bod da obezbedi igranje kvalifikacija za Ligu konferencije, a dovođenjem novih fudbalera, pojačao je tim i napašće učešće u kvalifikacijama za ulazak u evropsko takmičenje. Tim iz Bara su u letnjem prelaznom roku pojačali golman, upravo iz Dečića, Stefan Popović, iz Jezera je stigao ofanzivni vezista Lazar Lambulić, dok je najatraktivnije pojačanje ipak bio je doskorašnji vezista Partizana Milan Lola Smiljanić. Smiljanić je na taj način ponovo postao saigrač sa Petrom Grbićem, sa kojim je delio svlačionicu i u Humskoj.

„Podatak da smo od poslednjih osam dobili sedam utakmica krajem prošle sezone uticao je da sa velikim samopouzdanjem pođemo na pauzu, ali i dočekamo start prvenstva. Ispunili smo cilj, zadržali kostur ekipe, odlično su se uklopila pojačanja, nekoliko iskusnijih, ali i četiri takozvana bonus igrača. Doveli smo ih na probu smatrajući da će biti potrebna dva, dali šansu koju su iskoristili i odlučili smo da ih sve zadržimo, iako je dovoljan sada jedan bonus igrač. Uz, dakle, mladiće Markovića, Nikolića, Vukotića i Karmanagu, tu su uz Smiljanića iskusni Lambulić i golman Popović“.

Delibašić od svojih fudbalera traži da uživaju u igri i smatra da će tako doći i rezultat.

„Da uživamo u igri, pobeđujemo i siguran sam da će biti dosta trijumfa. Smatram da nam Dečić odgovara stilom, nećemo mu prepustiti inicijativu. Tačno je da su angžovanjem zvučnih pojačanja najavili šampionske ambicije, ali mislim da ćemo imati odgovor“.

Kada je pomenuo zvučna pojačanja, Delibašić je mislio na Stefana Denkovića (Dinamo Batumi), Dušana Markovića (Metalac), Pavla Velimirovića (Zeta), Aleksandra Šofranca (Dinamo Tirana), Igora Ćukovića i Igora Ivanovića (Budućnost). Međutim, ni oni nisu pomogli Dečiću da preskoči prepreku u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, jer je Dinamo Minsk bio bolji u dvomeču od crnogorskog predstavnika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter