0
AdmiralBet ABA Liga

Karlo Matkovic ABA Liga, Crvena Zvezda - Mega 1.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VELIKO POJAČANJE ZA CEDEVITA OLIMPIJU: Jedan od najboljih igrača Mege stigao u Ljubljanu

Objavljeno: 23.07.22 u 11:15

Još jedno pojačanje za tim iz prestonice Slovenije.

Nakon godinu dana provedenih u OKK Beogradu i dve u Megi, Karlo Matković se vratio u Cedevita Olimpiju odakle je pre tri godine došao u Beograd. Talentovani centar je posle sjajne sezone u ABA ligi ovog leta na NBA draftu izabran kao 52. pik od strane Nju Orlensa, čime je potvrđen sjajan rad i napredak koji je ostvario u prethodne tri sezone rada.

Posle izbora na NBA draftu, Matković je odigrao i Letnju ligu u dresu Pelikansa, a po povratku je odlučio da prihvati ponudu tima iz Ljubljane, te bude njihovo veliko pojačanje za predstojeću sezonu u ABA ligi.

Karlo Matković je rođen 30. marta 2001. godine u Livnu, Bosna i Hercegovina, visok je 208 centimetara i igra na poziciji centra. Tokom leta 2019. godine je došao u Srbiju, gde je prvo jednu sezonu nastupao za OKK Beograd, a od 2020. godine nastupa za Megu. Ove sezone u ABA ligi je u proseku beležio 11.6 poena, 6.1 skok i 1.1 blokadu po utakmici, a u međuvremenu je debitovao i za A reprezentaciju Hrvatske.

– Hvala na svemu i srećno Karlo, poručili su kratko iz Mege

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter