0
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJA U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Vratili su se u A diviziju – za titulu protiv Islanda ili Finske!

Objavljeno: 23.07.22 u 19:06

Zaslužen trijumf mladih košarkaša.

Muška U20 reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva B divizije u Tbilisiju pošto je u polufinalu bila bolja od Estonije. To znači da će dogodine naš tim uzrasta do 20 godina igrati u A diviziji, jer se tri tima sa turnira iz glavnog grada Gruzije vraćaju u elitni rang.

Momci koje vodi trener Vladimir Jovanović u finalu će igrati protiv boljeg iz polufinalog okršaja između Islanda i Finske.

Posle potpuno izjednačenih prvih 10 minuta igre, naši momci su serijom 20:4 pobegli na 16:36, koliko je bilo dva minuta pre kraja prvog poluvremena. Ispostavilo se da su tada i rešili pitanje pobednika.

FOTO: FIBA

Estonija je nešto bolje otvorila drugo poluvreme. Vratila se u igru, držala na desetak razlike, ali više od toga nije mogla. Izabranici trenera Jovanovića su uspeli da bez ikakvih posledica pregrme taj krizni period u trećoj četvrtini, odoleli su svim naletima rivala, a zatim i utakmicu mirno priveli kraju.

Bili su Orlići bolji u svim elementima igre. Posebno dobro šutirali su za tri, imali mnogo više asistencija. Predvodio ih je raspoloženi Mihailo Bošković koji je sa 17 poena bio najefikasniji, imao je i 7 skokova. Dvocifren učinak imali su još Vojin Medarević koji je ubacio 16 poena, dok su Nikola Manojlović i Mihailo Mušikić brojali do deset.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter