0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ŠPANCI NE ŽELE DA ODUSTANU OD MBAPEA: Uključila se i La Liga, traže da se poništi novi ugovor Francuza

Objavljeno: 23.07.22 u 10:28

Saga izgleda, ipak nije završena, barem za Špance.

Manje od dva meseca je prošlo otkako je Kilijan Mbape u poslednji mah odlučio da ne pređe u Real Madrid, već da obnovi saradnju sa Pari Sen Žermenom.

Sa takvom odlukom se nisu pomirili u Real Madridu, ali izgleda ni La Ligi. Naime, organizacija koju vodi Havijer Tebas je zatražila od Administrativnog suda u Parizu da poništi ugovor Mbapea i PSŽ-a, javlja ‘AFP’. Takođe, Španci traže i poništavanje validacije klupskih računa od Nacionalnog direktorata za kontrolu i upravljanje (DNCG).

Za oba zahteva se tražila urgentna reakcija, što je odmah odbijeno, već će rešenje biti doneo u narednom periodu.

– Očekivali smo to. To je bila tehnička žalba, a moguće je konačna odluka ne bude doneta prije kraja sezone 2022/2023, rekao je advokat La Lige, Huan Branko za ‘AFP’.

Predstavnici španskog fudbala žele da stvar isteraju do kraja.

– Želimo da se pojavimo pred sudovima u Francuskoj, a naišli smo na veliki otpor. To je samo prvi korak pred izlazak na evropske sudove za nekoliko meseci, dodao je Branko, koji smatra da PSŽ nije poštovao pravila Lige 1, DNCG-a, kao ni UEFA finansijskog fer-pleja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter