0
Auto Moto

(191117) -- SAO PAULO, Nov. 17, 2019 (Xinhua) -- Ferrari's driver Charles Leclerc of Monaco races during the qualifying session of the the Formula One Brazilian Grand Prix held at the Jose Carlos Pace Circuit in Sao Paulo, Brazil, on Nov. 16, 2019. (Xinhua/Xin Yuewei)

POL POZICIJA ZA LEKLERA U FRANCUSKOJ: Drugu i treću rezervisali Red Bulovi vozači!

Objavljeno: 23.07.22 u 18:44

Očekujemo zanimljivu trku.

Sedmi put ove sezone, jedan vozač Ferarija biće na pol poziciji. Ovog puta je to Šarl Lekler koji je pred Veliku nagradu Francuske obezbedio mesto na prvoj startnoj poziciji, a kvalifikacije je završio u vremenu 1:30.872.

Njega su pratili vozači Red Bula, Maks Ferstapen i Serhio Perez, koji su bili sporiji za 0.304, odnosno 0.463.

Karlos Sajnc, Leklerov timski kolega, dao mu je zavetrinu u drugom sektoru i tako mu umnogome pomogao da dođe do boljeg vremena. Očigledno je u italijanskom timu došlo do dogovora, pošto je ovo prvi put da Lekler ove godine ima podršku kolege.

Navijače je neprijatno iznenadio domaći vozač Pjer Gasli, koji nije uspeo da se plasira u Q2, dok je Miku Šumaheru poništen krug zbog greške u trećoj krivini. Nakon 3 trkačka vikenda, Aston Martin je konačno uspeo da dođe do Q2 dela kvalifikacija, a to je pošlo za rukom Sebastijanu Fetelu.

U prvih 10 našli su se još Luis Hamilton, Lando Noris, Džordž Rasel, Fernando Alonso, Juki Cunoda, Danijel Rikardo i Esteban Okon.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter