0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

KAPITEN RADNIKA: Borbenošću i agrešivnošću do bodova!

Objavljeno: 23.07.22 u 15:26

Radnik iz Surdulice je prvi tim ove sezone u Mozzart bet Superligi Srbije koji je ostao bez trenera.

Naime, Aleksandar Linta je prvi trener koji je napustio nekog od Superligaša ove sezone, a tim iz Surdulice mu još nije našao zamenu. U medijima se pominju dva imena koja bi mogla da budu Lintini naslednici, a to su Slavoljub Đorđević i Radoslav Batak.

Ništa konkretno još nije učinjeno što se tiče mesta šefa stručnog štaba, pa će tako večerašnji meč između Radnika i Radničkog iz Kragujevca voditi Nikola Stojanović, nekadašnji fudbaler Radnika, kasnije član stručnih štabova u nekim superligašima.

Povodom trenutne situacije u klubu za Mozzart Sport je pričao i kapiten kluba, Uroš Stojanović.

„Situacija je teška, ali na muci se poznaju junaci. Vezali smo dva poraza, eto čak i probili led kad su u pitanju promene trenera u domaćem šampionatu i sada moramo da se vadimo. Bila je ovo nedelja mobilizacije, dogovor je da svako krene od sebe, da se preispitamo, proniknemo u to što nije valjalo protiv Mladosti i Spartaka i da se, kako znamo i umemo, vratimo na pobednički kolosek protiv Kragujevčana u, istina je, čudnim okolnostima, sa privermenim stručnim štabom“ započeo je, a zatim se dotakao večerašnjeg protivnika.

To je izuzetno iskusna, „namazana“ ekipa, koja nije pretrpela mnogo promena u odnosu na period kada se, pod trenerom Nenadom Lalatovićem, borila i izborila za opstanak u ligi. Izdvojio bih Mirića, Ubiparipa i Tomića, kao osovinu tima, igrače koji donose prevagu, ali, generalno, tvrd protivnik, a baš takvu i utakmicu očekujem. Neka se niko ne nada „umiranju“ u lepoti, biće to rovovska borba, na rezultat“ najavio je tvrd meč Uroš Stojanović.

„I ti rezultati, ali i moje sećanje na mečeve, dokazuju kakav će biti večerašnji duel. Uvek tvrdo, na mali broj golova, uz borbu za svaki pedalj terena. Tako smo se i spremali protekle nedelje, takvi su i zahtevi postavljeni pred nas. Nismo u situaciji da razvijamo igru, već da borbenošću i agresivnošću dođemo do bodova koji znače mir u kući“ bio je jasan, a zatim najavio i moguć debi novajlije Leandra.

„Trenirao je sa ekipom cele nedelje. Nesporno je kvalitetan igrač, mada je van takmičarskog ritma, zbog povrede nije igrao ni za TSC u završnici prethodne sezone. Da li će i koliko igrati odlučiće stručni štab, ali biće ovo utakmica u kojoj je vrlo bitno sačuvati mrežu, tako da je dobro da je konkurencija za štoperske pozicije jača za još dva imena“ završio je Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter