0
Domaći fudbal

head coach Dusan Djordjevic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Radnik Surdulica Beograd, 17.10.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ĐORĐEVIĆ PRED ČUKARIČKI: ‘Dobro ih poznajem, ali ne pretimo’

Objavljeno: 23.07.22 u 11:31

Predstoji treća prvenstvena runda i gostovanje Napretka kod Čukaričkog na Banovom brdu.

Ako iko dobro poznaje Brđane, onda je to šef struke Čarapana Dušan Đorđević, koji će ovaj tim predvoditi sutra, od 18 sati i 55 minuta na Banovom brdu.

– Prošle godine u ovom vreme sam sa Čukaričkim bio u Evropi, ali na stranu, to je prošlost. Naravno, ako neke ekipe u Ligi poznajem dobro, onda su to Čukarički i Radnik. Znamo da gostujemo izuzetno dobrom timu, koji se ovog leta značajno pojačao. Na svim pozicijama su doveli izuzetno kvalitetne igrače. Imali su sinoć utakmicu na međunarodnoj sceni i čeka ih revanš za nekoliko dana i pretpostavljam da će u timu biti nekih rotacija, kako bi sačuvali svežinu svih igrača. Na nama je da nastavimo da rastemo iz kola u kolo, e sad pretiti, ili obećavati nešto protiv Čukaričkog je, stvarno nezahvalno – istakao je šef stručnog štaba Napretka Dušan Đorđević.

Čukarički je bio više nego ubedljiv u prvoj utakmici drugog kola Lige konferencije u Luksemburgu, pobedio Rasing Union sa 4:1, ali je isto tako na startu domaćeg šampionata bilo vidljivo, u porazu od 4:1 protiv TSC – a.

– Čukarički raspolaže sa takvim igračkim kapacitetom da sa svake strane preti opasnost. Najsvežije pojačanje je reprezentativac Gane Ovusu, klasa od igrača. Da li je u potpunosti spreman, verovatno nije, ali sigurno će predstavljati opasnost ako se nađe na terenu. Tu su Ivanović, Čolović, Ndiaje, Adžić, vezni igrači Mijailović, Docić, Kovač, mali Lukić, koji uvek mogu da ugroze gol iz daljine, nekim ubacivanjem, posle prekida. Na nama je da pokušamo da anuliramo taj njihov kvalitet. TSC je pobedio praktično golovima iz prekida i u Luksemburgu su Brđani na taj način primili gol i sigurno da rade sve na tome da taj problem reše. Svakako ćemo pokušati da nađemo neke rupe, i u igri i u prekidima, kako bi ih ugrozili, zaključio je strateg Napretka.

U Novom Sadu – prečka, protiv Voždovca – stativa, a Bojan Čečarić se nada trećoj sreći na Banovom brdu.

– Nije bilo sreće u prva dva kola, očekujemo da nam se vrati protiv Čukaričkog. Da sam postigao gol protiv Vojvodine, ko zna u kom bi smeru otišla utakmica, jer bila je rana faza. Isto važi i za Voždovac, da smo ‘otključali bravu’ Krunićevog gola u prvom poluvremenu, sigurno bi pobedili, ali sve je to fudbal. Svakako nas čeka teška utakmica na Banovom brdu, ali dileme nema, idemo na pobedu, poručio je Čečarić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter