0
Košarka

Foto: KSS

ORLIĆI U POLUFINALU EP: Pobeda ih deli od „A“ divizije!

Objavljeno: 22.07.22 u 17:55

Muška U20 reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva B divizije u Tiblisiju, pošto je u četvrtfinalu savladala Letoniju.

Naš tim još jedna pobeda deli od povratka u „A” diviziju. Sledeći rival (sutra od 17 časova) biće Estonija koja je u četvrtfinalu pobedila Severnu Makedoniju 81:59.

Iako dobrim delom meča nije delovalo da će tako biti, pitanje pobednika je rešeno u samom finišu. Naši momci sasvim dobro počeli, dosta dugo diktirali ritam, polovinom poslednjeg perioda vodili su 65:59. Međutim, Letonija je ubrzo uzvratila i serijom 11:2 okrenula rezultat u svoju koristi – 67:70.

Petar Kovačević je polaganjem odbio taj nalet rivala, da bi ubrzo završio i na liniji penala. Oba je pogodio i Srbija je vratila prednost – 71:70, na nešto malo manje od dva minuta pre kraja.
Usledila je nova trojka Letonije (71:73), pa još dva bacanja Petra Kovačevića (73:73).

To je bio uvod u penal završnicu u kojoj je pred poslednju 21 sekundu, Luka Paunović vratio Srbiji prednost (75:73), a onda Petar Kovačević povisio na 77:73. Osam sekundi pre kraja. Ni tu nije bio kraj. Trojka Ferbargsa vratila je dramu – 77:76.

Za preostalu 4,1 sekundu, Letonici su brzim faulom pokušali da dobiju na vremenu. Petar Kovačević je još jednom ostao smiren, pogodio je oba penala, naš tim poveo 79:76. Trojku za produžetak Sulc nije pogodio. Srbija je otišla u polufinale.

Petar Kovačević je sa 26 poena (11-10 penali) bio najefikasniji u našem timu, po 13 su ubacili Mihailo Bošković i Aleksa Kovačević, Mihailo Mušikić je dao 10.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter