0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzar

VAŽAN POTPIS U LJUBLJANI: Cedevita Olimpija obezbedila ostanak jednog od najboljih igrača

Objavljeno: 21.07.22 u 11:41

Još barem godinu dana će igrati u timu iz Slovenije.

Američki košarkaš Jorgi Ferel produžio je na još godinu dana ugovor sa slovenačkom ekipom, Cedevita Olimpijom. Tim iz Ljubljane je tako obezbedio važan ostanak, pošto je u pitanju jedan od najboljih igrača iz prošle sezone.

Ovaj plejmejker je u Cedevita Olimpiju stigao sredinom prošle sezone, a na 15 odigranih utakmica Evrokupa u proseku je beležio 15,3 poena uz 4,7 asistencija i 2,6 skokova, dok je na 22 meča u ABA ligi za 27 minuta u proseku ubacivao 12,6 poena, uz 3,4 asistencije i 2,4 skoka. Tokom bogate igračke karijere je nastupao za Bruklin, Dalas, Sakramento, Klivlend, Los Anđeles Kliperse, dok je u Evropi nosio dres Panatinaikosa.

FOTO: Cedevita Olimpija/Jure Banfi

Nakon potpisivanja ugovora, Ferel je istakao da je veoma zadovoljan ovakvim epilogom.

– Zadovoljan sam što ostajem deo Cedevita Olimpije i što udružujem snage sa Edom, Zoranom i Alenom i ostalim momcima koji su ostali u klubu uz one što su došli ovog leta. Verujem da ćemo u novu sezonu ući veoma motivisani da unapredimo rezultat od prethodnre sezone i da navijači uživaju u našim dobrim igrama. Jedva čekam da počne nova sezona, rekao je Ferel.

Ovo je četvrti produžetak ugovora kada je u pitanju Cedevita Olimpija, pošto su pre Ferela paraf stavili i Edo Murić, Alen Omić i Zoran Dragić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter