1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘TOMAŠEVIĆ ME JE NAMERNO UDARIO’: Varda progovorio o čuvenom incidentu – ‘Da sam zakasnio u bolnicu – ne bih preživeo’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.07.22 u 11:59

Bivši as se prisetio perioda u crno-belom dresu.

Ratko Varda za sobom ima bogatu karijeru, ali kako je svaki početak težak, njegov put u Partizanu, obeležila je neprijatnost. Kada je 1995. godine započeo svoj put u crno-belom taboru, isti nije bio lak, ni najmanje.

– Znate svi kako je kada se ode u Ameriku pa budeš ruki pa te teraju da radiš sve i svašta, to neko maltretiranje. E pa ja sam bio ruki u Partizanu tri godine, to neko maltretiranje je trajalo dok se nije dogodio klik u glavi. Pobio sam se sa trojicom igrača. Prvo sa jednim, pa drugim, pa trećim. Posle su svi govorili da sam lud, ali dobio sam to neko poštovanje, tačnije prestalo je maltretiranje, rekao je Varda u podkastu ‘Jao Mile’.

Prisetio se proslavljeni as i finala SR Jugoslavije iz 2000. godine, kada je dobio udarac laktom u glavu od centra Budućnosti, Dejana Tomaševića.

– Posle mi je jedan od njih vratio, pa sam jedva pregurao sve to. Gledao sam snimak nekoliko puta, koliko god Tomašević kaže da nije bilo namerno, znam da je bilo namerno. Da sam zakasnio bio pola sata sa dolaskom u bolnicu da ne bih preživeo jer je hematom rastao. Dosta jak udarac je bio – kaže Ratko, pa dodaje:

– Razlozi? Ne znam, to on zna. Nikada nisam udarao sa leđa, uvek sam išao direktno.


(VIDEO:YouTube/Jao Mile podcast)

Tokom dve deceije karijere, Varda je igrao za Partizan, a potom Detroit, Olimpiju, Real Madrid, Žalgiris, Himki, Megu i mnoge druge klubove…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter