0
ATP

FOTO: Twitter/printscreen

POTEZ KOJI JE PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU: Poznati ruski teniser menja državljanstvo i želi da igra sa Ukrajincima

Objavljeno: 20.07.22 u 10:55

Ruski tesniseri, već neko vreme su isključeni sa najvećih takmičenja.

Razlog je sukob u Ukarjini i sankcije koje su ovoj zemlji uvede, a koje se odražavaju na sve sfere života, pa i sport. Tako je Andrej Rubljov, trenutno osmi igrač na svetu i pobednik Srbija opena govorio o aktuelnoj situaciji, te je istakao da mu je krivo štop Rusi i Belorusi nisu mogli da učestvuju na Vimbldonu, te naglasio da je ne beži od toga da promeni državljanstvo ukoliko bude imao daljih barijera.

– Što se tiče nastupa na Vimbldonu, prihvatljivo je promeniti sportsko državljanstvo. Tada bi mi dozvolili da učestvujem. Ako na bude zabranjeno igranje na svim turnirima, onda je promena državljanstva definitivno opcija, rekao je Rubljov.

Kada je u pitanju turnir u Londonu, nije bilo šanse da se odluka promeni.

– Sve što sam imao, uložio sam u karijeru i onda mi zabrane da igram. Ponudili smo nekoliko solucija koje bi bile diplomatski vrlo korisne. Recimo, želeli smo da nastupimo u parovima, sa ukrajinskim igračima, ali je sve odbijeno, zaključio je Rus.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter