0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKA STIGLA U LUKSEMBURG: Đorđe Ivanović rekao sledeće!

Objavljeno: 20.07.22 u 17:36

Ne smemo da potcenimo Rasing!

Ekspedicija Čukaričkog stigla je čarter letom u Luksemburg, posle dva i po sata leta. Brđani će upravo u ovoj zemlji započeti evropski put, utakmicom drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing Uniona, osvajača Kupa ove zemlje (četvrtak, 20 časova, RTS 2). Belo-crnima pripada uloga favorita, bili su u grupi povlašćenih ekipa prilikom žreba, ali sve to treba pokazati na terenu.

Jedan od iskusnijih u timu sa Banovog brda je Đorđe Ivanović, koji je imao prilike prošle godine da igra protiv luksemburškog tima. I to njegovo iskustvo nije bilo prijatno, kao član Šahtjora iz Soligorska eliminisan je od Fole Eš.

– Igrali smo kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Fole Eš i neočekivano smo ispali, izgubili smo obe utakmice. Potcenili smo ih i to nam se vratilo na terenu na najgori mogući način. Daleko su Luksemburžani odmakli od nekadašnjeg amaterskog nivoa, fudbal im je u ekspanziji, na žalost imao sam prilike u to i lično da se uverim sa beloruskim timom. Igrali smo tada i na manjem stadionu, ne baš adekvatnom za Evropu, sve to nas je prilično zavaralo. Ali, pre svega je bila naša greška, baš smo ih potcenili, gotovo da nismo ni pričali o Foli pre utakmice – kazao je ofanzivni vezista Čukaričkog Đorđe Ivanović.

Istakao je momak rođen u Vukovaru da sa Čukaričkim neće ponoviti istu grešku.

– Naravno, odmah posle utakmice u Novom Pazaru okrenuli smo se evropskoj utakmici. Čeka nas i opširnija video analiza, stručni štab je uradio sve što je do njih za pripremu utakmice. Imamo pakleni ritam utakmica, vikend, pa četvrtak, ali samo neka potraje. Tim je odlično popunjen, imamo sasvim dovoljno kvalitetnih igrača da sve to izdržimo.

FOTO: FK Čukarički

Nekadašnji igrač Spartaka, Partizana, Olimpije, Soligorska i Maribora, protiv Novog Pazara je u prošlom kolu postigao prvenac. Ističe Ivanović značaj tog trijumfa posle poraza na premijeri Super lige.

– Igrali smo sasvim dobro prvo poluvreme protiv TSC-a, ali nismo imali sreće u tim duelima, posle naših grešaka i prekida primali smo golove i izgubili smo kontrolu utakmice. Malo smo pali posle te prve utakmice, ipak smo očekivali da bude drugačije, posebno posle odlično odrađenih priprema i igara koje smo pružili u Sloveniji. Potom smo bili na teškom gostovanju u Novom Pazaru, gde nismo izgledali baš najbolje, ali smo pobedili. I to je vrlo bitno, da možemo dobijamo utakmice i kad ponekad ne igramo na visokom nivou. Znače nam mnogo tri boda iz Pazara, pre svega zbog samopouzdanja, ali i rezultatski, s obzirom na poraz iz prvog kola. Na nama je da u nastavku sezone budemo sve bolji i bolji – kazao je Ivanović, koji je potom dodao:

– Drago mi je zbog toga, stigao je brzo prvi gol u dresu Čukaričkog, siguran sam da će ih biti još. Kapiten Docić je uputio sjajan pas, na meni je bio, ispostavilo se, lakši deo posla.

Da li možemo da očekujemo gol i protiv Rasing Uniona?

– Najvažnije je da tim pobeđuje, apsolutno je nebitno ko će davati golove. Tim će uvek izbaciti nekog pojedinca, videćemo ko bi to mogao da bude u Luksemburgu. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i da ćemo doći do pobede koja bi nam mnogo značila.

FOTO: FK Čukarički

Ima Ivanović osim pomenutog meča protiv Fole Eš evropskog iskustva i u nekim drugim utakmicama.

– Pre Soligorska, igrao sam i sa Partizanom kvalifikacije za Ligu Evrope. Drugačiji je nivo takmičenja, kvalitetniji rivali, retko kad se desi da se neka ekipa konstantno brani, uglavnom svi idu na pobedu. Ne verujem ni da će se Rasing zatvoriti, a nama bi sa te strane možda moglo da bude i lakše, odgovara nam takav stil igre protivnika. Na kraju krajeva, teren je merilo.

U trećem kolu kvalifikacija pobednik dvomeča Rasing Union – Čukarički igraće protiv holandskog Tventea.

– Svakako bi bilo mnogo lepo da se plasiramo u treće kolo i potom odmerimo snage sa ekipom kao što je Tvente. Ali, zaista o tome sada niko ne razmišlja. Već posle duela protiv Luksemburžana na Banovo brdo stiže Napredak, ta utakmica je u nedelju i takođe je od izuzetnog značaja za nas – istakao je Ivanović.

Na kraju, ofanzivac Čukaričkog pohvalio je mlađe igrače u timu sa Banovog brda.

– Gde god sam igrao, uvek je bilo nekoliko mladih i talentovanih igrača. Ali, nigde toliko kao što je to slučaj u Čukaričkom. I ne mogu da kažem za jednog ili dvojicu, već za sve te momke važi da su projekat kluba. Ali, nisu u ekipi zato što su mladi ili samo zbog činjenice da su „bonus“ igrači. Svako od njih kvalitetom i odnosom prema treninzima zaslužuje da bude tu. U svakom trenutku bilo kod od njih može da uskoči u igru i da bude na potrebnom nivou. To svakako važi i za evropske utakmice, sigurno je da će i ti mladi momci imati veliki doprinos već u duelu protiv Rasinga u Luksemburgu – zaključio je Đorđe Ivanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter