0
Košarka

(190912) -- DONGGUAN, Sept. 12, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic of Serbia reacts during the classification games 5-8 between the United States and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Dongguan, south China's Guangdong Province, Sept. 12, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

AMERIČKI NOVINAR NAHVALIO JOKIĆA: ‘Nikola to nikada ne bi uradio, ne mogu ni da zamislim’

Objavljeno: 20.07.22 u 11:28

Lepe reči na račun srpskog asa.

Nikola Jokić je tema američkih medija i kada nije na terenu, a tamođnji novinari mu upućuju konstantno komplimente.

Tako je Džejkob Tobi uporedio Somborca sa ostalim zvezdama NBA lige današnjice, sa posebnim osvrtom na situaciju u kojoj je Denver sa Jokićem igrao protiv Bruklina, punog asova.

– Ako ste NBA superzvezda, dobre su šanse da ste zatražili trejd ili napravili frku u ekipi iz nekog razloga. Najskorije su to uradili Kevin Durent, Kajri Irving, Ben Simons… Lista je dugačka. Ali, to nije uradio Nikola Jokić. Jokić je podjednako dobar kao i svi ti igrači, ali zbog njega vas duplo manje boli glava“, naveo je Tobi i nastavio:

– Morate da se zapitate kako se Netsi sada osećaju: Durent je tražio trejd i izgleda da imaju problem sa pronalaženjem tima za trejd, jer previše traže. Takođe, deluje kao da žele da se rastanu sa Kajrijem, ali teško im je da pronađu ekipu koja ga želi.

Sve više se govori da bi Nikola celu karijeru mogao biti u jednom timu.

– Da li možete samo da zamislite da Jokić uradi nešto tako? Ja ne mogu. On je potpuno drugačiji od današnjih tipičnih NBA zvezda, a navijači, posebno ovi u Denveru, moraju da shvate koliki je on u stvari raritet. Da, on je talenat koji vidite jednom po generaciji, ali način na koji se ponaša i kako se ophodi prema organizaciji Denver Nagetsa je praktično nezapamćen, dodaje voditelj.

Dosta problema imao je Bruklin prošle sezone.

– Dok su Kej-Di, Kajri i sve ostale superzvezde preokupirane pokušavanjem da na silu izađu iz nepogodnih situacija, Jokić će biti ovde. U Denveru. Igraće skoro svaku utakmicu, uvek će pružati maksimum, i sve to dok pokušava da Nagetsima donese prvu NBA titulu, podvukao je Tobi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter