0
AdmiralBet ABA Liga

(190901) -- NANJING, Sept. 1, 2019 (Xinhua) -- Ioannis Papapetrou (L) of Greece competes during the group F match between Greece and Montenegro at the 2019 FIBA World Cup in Nanjing, east China's Jiangsu Province, Sept. 1, 2019. (Xinhua/Han Yuqing)

ZVANIČNO JE STIGLO NAJVEĆE POJAČANJE U PARTIZAN: Radonjićev najbolji igrač oblači crno-beli dres!

Objavljeno: 19.07.22 u 09:34

Spreman je za povratak Partizana u Evroligu.

Joanis Papapetru je četvrto pojačanje crno-belih ovog leta! Posle Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, doskorašnji kapiten Panatinaikosa je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Partizanom.

Papapetru je rođen 30. marta 1994. u Patri, a prethodne četiri sezone je nosio dres Panatinaikosa, čiji je bio i kapiten. Pre toga, novi krilni košarkaš crno-belih je pet godina igrao za Olimpijakos.

Novo pojačanje Partizana iza sebe ima devetogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a samo u sezoni za nama, Joanis Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U nacionalnom šampionatu Grčke, Papapetru je u sezoni 2021/22 imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

U svojoj dosadašnjoj karijeri, reprezentativac Grčke je osvojio pet titula nacionalnog šampiona te zemlje, dva nacionalna kupa i dva Superkupa uz priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata i nacionalnog kupa Grčke 2021. godine.

Ono što je u startu predstavljalo problem, prema rečima grčkih medija, jeste izlazna klauzula iz Panatinaikosa koja je iznosila 400.000 evra u slučaju da Papapetru odlazi u evroligaški tim. Ipak, zbog dugovanja koje grčki velikan ima prema doskorašnjem košarkašu, ugovor je sporazumno raskinut i on u Beograd stiže kao slobodan igrač – bez obeštećenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter