0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: Starsport

DANGUBIĆ OTVORIO DUŠU: Želim sreću i Zvezdi i Partizanu!

Objavljeno: 18.07.22 u 21:44

Bivši košarkaš večitih rivala u razgovoru za Sport klub se dotakao mnogih tema, a na kraju poželeo sreću i Zvezdi i Partizanu.

Započeo je razgovor rezimiranjem prethodne sezone u crno-belom dresu.
„Protekle sezone nismo ispunili očekivanja, izostali su trofeji. Što se tiče moje minutaže, takva je bila procena trenera Obradovića i ja sam to poštovao i čekao šansu. Na treninzima sam pružao maksimum, davao sve od sebe. Sada je to prošlost, već je puno vremena prošlo od kraja sezone, u Partizanu uveliko formiraju novi tim. Još jednom se zahvaljujem upravi, trenerima, saigračima i svima u klubu, želim im puno sreće u novoj sezoni“.

Rastanak saradnje sa Partizanom bio je korektan, a popularni Danga se osvrnuo na surovost posla kojim se bavi.
„Takav je naš posao, idemo dalje u nove izazove. Čekam angažman, očekujem da to bude sredina koja će mi pomoći da se vratim na željeni nivo“.

Dok ne pronađe novi angažman, Dangubić održava formu individualnim treninzima.
„Trenutno imam miks rada i odmora, nikad nisam bio pristalica toga da po mesec i po dana odmaram. Uvek volim da spremno dočekam start priprema uoči nove sezone. A i takav mi je organizam, ne trpi duže pauze, moje telo zahteva da stalno održavam kondiciju i fizičku formu. Kondiciju radim sa trenerima Igorom Ranisavljevom i Markom Sekulićem, a košarkaške treninge sam do prošle godine imao sa Markom Baraćem, koji je sada preuzeo Megu, pa od ovog leta sarađujem sa Acom Matovićem iz Partizana. Svi oni su vrhunski stručnjaci i mnogo mi znači saradnja sa njima“.

Sezona je jednostavno bila takva da je pored lošeg klupskog rezultata, u istom ritmu krenulo i sa reprezentacijom.
„Nažalost, nismo uspeli da zabeležimo pobede iako smo imali vođstvo i protiv Letonije i Belgije, dogodio se pad koncentracije i energije, pa nismo uspeli da privedemo kraju utakmicu kako smo želeli. Otežali smo sebi put u daljem toku kvalifikacija za SP. Šta je tu je. Sada dolaze nove pripreme za nove izazove. Verujem da će momci koje je selektor Pešić pozvao dati sve od sebe da ostvare cilj“.

Istakao je da nema problem što se nije našao na spisku selektora.
„Nemam neke negativne reakcije što nisam na spisku, velika je konkurencija. Imamo mnogo kvalitetnih igrača koji igraju u inostranstvu i koji su imali solidnu klupsku sezonu. Iskreno, za mene protekla sezona nije bila sjajna, a igra u klubu je način na koji se predstavljaš i kandiduješ za reprezentaciju. Na meni je da pokušam da se ponovo nametnem, da se kroz dobre partije u novom klubu vratim u reprezentaciju“.

Dangubić je za kraj uporedio period proveden u crveno i crno-belom dresu i poželeo sreću i jednima i drugima.
„To su dva različita perioda moje karijere, u Zvezdu sam došao posle igranja u Hemofarmu i Megi, praktično na početku razvoja, a u Partizan sam stigao kasnije iz Estudijantesa kao daleko iskusniji igrač“, kratko je prokomentarisao i dodao, „Vidim da generalno oba kluba dovode jaka pojačanja, igrače sa ozbiljnim karijerama, koji poprilično vrede na tržištu. Očekujem da i jedni i drugi naprave kvalitetne sastave i da budu konkurentni u Evroligi i postignu što bolje rezultate u Evropi i u regionu. Želim puno sreće i jednima i drugima“ u lepom tonu je završio Danga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter