0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

BADAMOSI SPREMAN ZA PUT U LUKSEMBURG: Čukarički želi pozitivan rezultat – moraćemo da igramo mnogo bolje!

Objavljeno: 18.07.22 u 16:50

Polako ulaze u pravi ritam.

Čukarički je bio na velikom ispitu u Novom Pazaru, posle ubedljivog poraza i lošeg starta sezone na Banovom brdu, gde su prethodno poraženi u derbi meču protiv TSC-a (1:4). Već u drugom susretu u sezoni ogroman pritisak bio je na Brđanima, a oni su na kraju slavili izuzetno bitan trijumf – 2:1.

Čovek odluke bio je novajlija Muhamed Badamosi, Gambijac je u igru ušao u 65. minutu, a gol je postigao u finišu susreta, u 88. minutu, posle uklizavanja i oduzete lopte Mijailovića. Na kraju, imali su belo-crni i dosta sreće, s obzirom na to da je u drugom minutu nadokande Lončar promašio jedanaesterac.

Srećan sam, pre svega zbog pobede koju je moj novi tim ostvario. Mnogo nam znače tri boda sa teškog gostovanja pred nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Igraćemo sa još više motiva u narednim mečevima, posebno u evropskim, koji su od izuzetnog znčaja za klub i za sve nas – kazao je Muhamed Badamosi, strelac pobedonosnog pogotka u Novom Pazaru.

Gambijac, sa iskustvom igranja u vrlo kvalitetnom belgijskom šampionatu, pohvalio je Novopazarce, pre svega za borbenost.

Vrlo zahtevna utakmica, posebno na fizičkom planu. Rival je zaista jak, bilo je borbe na svim delovima terena, možda ne toliko kvalitetnog fudbala i trebalo je izdržati do kraja. I uvek su najslađe pobede ostvarene u finišu utakmice, a imao sam tu sreću da baš ja postignem lep pogodak. I to u najboljem mogućem momentu. Na ličnom planu mi sve ovo mnogo znači.

FOTO: FK Čukarički

Malo je nedostajalo da Čukarički prospe sve što je uradio, kad je u drugom minutu nadoknade Mijailović skrivio jedanaesterac. Verovao je Badamosi da rezultat može da ostane nepromenjen.

– Pomišljao sam da bi protivnički igrač mogao da promaši jedanaesterac, ipak se radilo o poslednjim trenucima meča, ogroman je pritisak bio na momku koji je šutirao. Dešava se, ovoga puta smo mi imali sreće. Bio je to penal pod ogromnim pritiskom.

Već u četvrtak od 20 časova Čukarički će krenuti svoj evropski put, u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije gostovaće Rasing Unionu u Luksemburgu.

– Sigurno je da nas čeka teška utakmica. Iako sam nastupao za belgijski Kortrajk, a Luksemburg je u blizini, nikad nisam igrao tamo, niti protiv njihovih timova. Ali, ovo su evropske utakmice, iz svih država dolaze najbolji timovi i to moramo da respektujemo. Rasing Union će biti težak ispit za nas, tu nema dileme.

Šta bi bio pozitivan rezultat za Brđane u prvom meču drugog kola kvalifikacija?

– Sve osim poraza. Čak i remi, ali bilo bi idealno da pobedimo, da tako dočekamo revanš na našem stadionu i da potom tu dovršimo posao. To bi bio idealan scenario. Ali, ponavljam, znamo da nema lakih protivnika u Evropi, i da ćemo morati da igramo mnogo, mnogo bolje nego u prva dva meča na domaćoj sceni – istakao je Muhamed Badamosi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter