0
Domaći fudbal

Foto: Starsport

LAZAR JOVANOVIĆ: Ostaje žal, jer smo imali 3:1! (VIDEO)

Objavljeno: 16.07.22 u 11:36

Jedan od najzaslužnijih za bod protiv Partizana na Čairu, jeste Lazar Jovanović, koji je postigao i najlepši gol na meču za 3:1.

Prijatno iznenađenje u prva dva kola domaće lige, definitivno je ekipa iz Niša. Još na otvaranju sezone, 10. jula, pokazali su da se ne plaše Crvene zvezde, ali posle neiskorišćenih prilika na rezultati 1:0 za crveno-bele, pretrpeli su težak poraz od 4:0. Sreća im se ovog puta vratila, s obzirom da su postigli tri gola, ali im je i okrenula leđa u samom finišu, kada je Partizan došao do izjednačenja. Fudbaler niškog Radničkog za Mozzart Sport pričao je o sinoćnjem meču.

„Promena u poslednjoj liniji rivala nam je donela prostor. Levi bek na poziciji desnog, u današnje vreme ne ide.. Iskoristili smo slabu stranu Partizana i postigli dva gola po tom boku. Ispostavilo se super po nas“ započeo je Jovanović pa se osvrnuo na najlepši detalj na meču.
„Lep gol, jedan od lepših u karijeri i veoma drag. Nadam se da će ih biti još ovakvih. Mogao bih da ga uporedim sa onim koji sam postigao protiv TSC-a u završnici prethodne sezone, takođe na našem terenu, u duelu koji nam je praktično doneo Evropu. Tada je bio lob sa 30 metara, ali ovaj je protiv Partizana, drugog najvećeg kluba u državi i nosi nešto veću čast. Volim da šutnem sa distance„.

Istakao je da je zadovoljan bodom, ali ne krije da je ostao gorak ukus zbog načina na koji je Radnički ispustio ceo plen.
„Iako smo vodili, ne možemo reći da smo osvojili samo bod jer da nam je neko pre utakmice sa Partizanom ponudio 3:3, bez dileme bismo prihvatili. Ipak, ostaje žal jer smo imali 3:1. Odlično smo ušli u drugo poluvreme, postigli dva gola za deset minuta i stvorili još dve, tri čiste šanse… Pogodili prečku… Ostaje gorak ukus zbog dva naivno primljena gola, posebno zbog trećeg u 95. minutu iz penala, ali to je fudbal. Čestitam saigračima na sjajnoj partiji i okrećemo se već gostovanju na Malti koje nas očekuje u četvrtak, ukoliko ponovimo igru od juče rezultat će sam doći„.

Užičanin je pohvalio i svog mlađeg kolegu, Stefana Mitrovića.
„Često se govori o našoj brzini u ofanzivi i postavlja pitanje ko je brži Mitrović ili ja. Obojica smo se pokazali u dobrom svetlu, Mitrović je strašan igrač i nije čudo što je želja mnogih klubova. Ovo mu je bila možda i jedna od poslednjih utakmica u Radničkom. Mitrovića je prodala takmica protiv Zvezde, nadam se da će mene duel protiv Partizana. Večiti su ti koji prodaju igrače„.

Derbi drugog kola bila je i odlična uvertira za prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije u kojem će se Nišlije sastati sa Gzirom.
„Ne treba otpisati protivnika unapred. Gzira nije lak rival, iako je predstavnik Malte. Fudbal je napredovao i opomena je što su pre dve sezone izbacili Hajduk iz Splita. Radnički ih je eliminisao pre tri sezone i optimista sam pred naredni dvomeč. Uslovi na malti nisu laki, biće preko 30 stepeni, ali smo kvalitetniji rival i očekujem da to pokažemo. Imamo insajdera na Malti – Ognjena Bjeličića. On je otišao u Hamrun i verovatno ćemo ga pozvati da pitamo za neki savet“ završio je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter