0
Domaći fudbal

Fudbal Soccer Fudbalski Savez Srbije Vanredna Izborna Skupstina from left Novica Toncev Marko Pantelic Slavisa Kokeza Jovan Surbatovic Nenad Bjekovic and Savo Milosevic Stara Pazova, 03.17.2019 foto: Starsportphoto ©

PREDSEDNIK FSS POZNAT U OKTOBRU: Uvedene vanredne mere, bilo je i rasprave na sednici!

Objavljeno: 15.07.22 u 19:28

Poznati su pojedini detalji.

U prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora FSS kojom je predsedavao zamenik predsednika naše organizacije Nenad Bjeković.

Na današnjoj sednici doneta je odluka o rokovima za sprovođenje izbora na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije. Izbori će trajati od 1. avgusta do 31. oktobra, dok će određeni izborni procesi početi već 18. jula.

Izvršni odbor je uveo mere za primenu Statuta u Organizaciji fudbalskih sudija FSS i Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije. Formirani su Privremeni organi rukovođenja u ovim institucijama, čiji će primarni cilj biti da usklade propise i sprovedu izbore.

FOTO: FSS

Na čelu Privremenog organa Sudijske organizacije nalazi se nekadašnji arbitar Dejan Delević, a članovi su Branko Pavlović (FS Vojvodine), Marko Popović (FS Beograda), Dejan Dimitrijević (FS Regiona zapdne Srbije) i Miloš Gagić (FS Regiona istočne Srbije).

Predsednik Privremenog organa za rukovođenje FS Regiona istočne Srbije biće Zoran Ignjatović, potpredsednik Vladan Gašić, a članovi su Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži-Ivan Đorđević.

Imenovana je i nova Takmičarska komisija kojom će rukovoditi Igor Uljarević (predsednik FS KiM) u ulozi predsednika, dok su članovi komisije Rade Popović, Miroslav Stojanović, Miodrag Cvijić i Marko Osmajlić.

FSS uputio je finansijsku pomoć Fudbalskom savezu Regiona Kosova i Metohije za edukaciju deset najperspektivnijih trenera sa te teritorije.

Kako saznaje Sportklub, glas zbog smene i uvođenja novih mera podigao je Milan Karadžić. On je kao odlazeći predsednik u poslednjih nekoliko godina imao veliku podršku IO, kada je istovremeno vodio organizaciju i Sudijsku komisiju FSS.

Fudbal EURO 2020 Qualifiers-Okupljanje reprezentacije pred mec sa Ukraine Ukrajina
Jovan Surbatovic
Stara Pazova,04.06.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Takođe, rasprava između Jovana Šurbatovića generalnog sekretara FSS i Hadži Ivana Đorđevića, bila je jedna od burnijih. Šurbatović je ostao pri stavu neophodnosti uvođenja privremenih organa na teritoriji FS RiS, dok je tu tvrdnju potkrepio sa argumentima.

Sednica je trajala gotovo 2 i po sata i ona je prema planu poslednja uoči početka izbora na svim nivoima u FSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter