0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FINIŠ ZA PAMĆENJE U PAZARU, MIJAILOVIĆ KAO SUAREZ: Čukarički osvojio ceo plen, pojačanja donela prevagu!(FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.07.22 u 22:22

Uzbudljiv susret završen trijumfom Brđana!

Prvi dan odigravanja druge runde Mozzart bet Superlige Srbije doneo nam je uzbudljivije duele širom naše zemlje. Fantastična utakmica odigrana je na stadionu u Novom Pazaru, gde je istoimeni klub ugostio Čukarički. Znali su Brđani da u neugodnom trenutku za njih kreću na ‘vrelo’ gostovanje, ali bez obzira na kvalitet domaćina, uspeli su da opravdaju ulogu favorita i osvoje ceo plen u finišu meča koji će se pamtiti. Izabranici Dušana Kerkeza upisali su prvu pobedu u sezoni rezultatom 1:2.

FOTO: STARSPORT

Čukarički je započeo duel u prepoznatljivom stilu, na kome se pogotovo radi od dolaska mladog stručnjaka, koji je trenersku karijeru prethodno gradio na Kipru. Brđani su kontrolisali posed lopte i pokušavali da kroz pas igru stignu do gola rivala. Domaći sastav koji igra pod dirigentskom palicom Vladimira Gaćinovića, bio je jasan u nameri da im ‘pokvari’ igru. Novopazarci su od starta najviše bili fokusirani na defanzivne zadatke, a napadali su isključivo u tranziciji, kada bi im se ukazala prilika za povoljan kontranapad.

Brđani su u blažoj varijanti zapretili u nekoliko navrata. Delovalo je da je novajlija, Đorđe Ivanović, bio najraspoloženiji za igru, što je kasnije kulminiralo pogotkom. Ne baš sadržajnih pola sata igre ukrasio je pogotkom nekadašnji ofanzivac Partizana.  Nakon loše reakcije odbrambenih igraća Pazara, Docić je na maestralan način uposlio Ivanovića, koji je u stilu najboljih golgetera loptu zahvatio spoljašnjim delom kopačke i na efektan način je poslao u mrežu domaćeg sastava.

Trgao se domaćin nakon primljenog gola. Bilo je jasno da plavo-beli moraju da napadnu, ako žele da izbegnu novi poraz. Izgledali su Pazarci značajno angažovanije, ali nisu pretili sve do finiša prvog dela igre.  Maksimović je u 42. minutu dobio duel sa Mijailovićem pored aut linije, potom je na sjajan sjajan način poslao loptu na drugu stativu, gde je usamljeni Zoran Danoski lako savladao Mićovića. Bio je to pravi udarac za goste u završnici prvog dela meča.

Reagovao je Čukarički odmah nakon velike pauze. Ponovo su strpljivo gradili igru, ali domaćin je bio vrlo disciplinovan u defanzivnoj liniji. Čekalo se na promenu rezultata sve do 88. minutu, kada je na oduševljenje gostujućeg sastava, prvi gol u dresu Čukaričkog postigao Muhamed Badamosi. Snažni napadač iz Gambije, visok 196 cm, sjajno je prihvatio loptu i pokazao koliko je snažan, s obzirom da je na putu do gola ‘na leđima nosio’ defanzivce Novog Pazara. Nakon dobrog driblinga, bivši napadač Kortrajka zatresao je mrežu domaće ekipe.

Nije bilo kraja uzbuđenjima u Novom Pazaru. Nakon kornera u 92. minutu, domaći su tražili penal zbog potencijanog igranja rukom Marka Docića. Situacija je pregledana u VAR sobi i odlučeno je da nema kaznenog udarca i da će domaća ekipa dobiti još jedan udarac iz ugla. Bili su Pazarci na milimetar od pogotka, ali je Srđan Mijailović u stilu Luisa Suareza sprečio loptu rukom da uđe u gol. Vezista se našao u ulozi golmana, dobio je crveni karton, a Lončar je preuzeo odgovornost. Stefan Lončar je bio izuzetno neprecizan, jer je lopta završila metar iznad prečke.

FOTO: STARSPORT

NOVI PAZAR: Kljajić, Alić, Danoski, Joksimović, Jović, Lončar, Maksimović (od 46. Mijić), Nikčević (od 87. Islamović), Pešukić, Ratković (od 75. Mujezinović), Rubežić.

ČUKARIČKI: Mićović, Aganspahić (od 65. Badamosi), Čolović (od 65. Lukić), Docić, Drezgić, Ivanović, Mijailović, Endijae, Puškarić, Roganović (od 90. Tošić), Stevanović

Čukarički je ostvario izuzetno važan trijumf, koji će bez ikakve sumnje ekipi vratiti samopuzdanje. Brđane najpre 21. jula očekuje evropski duel protiv Rasinga iz Luksemburga, a zatiim susret sa Napretkom u 3. kolu Superlige. Pazarci su trenutno bez bodova u domaćem šampionatu, a naredne nedelje će gostovati u Ivanjici, ekipi Javora.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter