0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: ‘Protiv Partizana napadački! Mitrović je igrač Radničkog!’

Objavljeno: 14.07.22 u 14:17

Nišlije spremaju ofanzivnu formaciju!

Derbi drugog kola Mozzart bet Superlige Srbije igra se u petak od 20 časova na stadionu Čair u Nišu. Radnički će dočekati Partizan, a u taboru Nišlija su optimisti pred okršaj sa vicešampionom Srbije.

Radnički je na startu sezone poražen od Crvene zvezde sa 4:0, iako je u prvom poluvremenu tog meča pružio veoma dobru igru i stvorio mnogo zrelih šansi, dok je Partizan istim rezultatom slavio protiv Javora u Ivanjici.

Šef stručnog štaba Radničkog Tomislav Sivić je najavu utakmice započeo samouvereno i neuobičajno, pa je odmah izdiktirao startnu postavu.

-Živimo u svetu modernih tehnologija i prosto je nemoguće da ja nešto pokušam da sakrijem. Kao što mi otprilike znamo ko će igrati za njih, tako i oni znaju ko će igrati za nas. Duel protiv Partizana će početi sledeća postava: Drobnjak, Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović, Pejović, Marjanović, Dimić, Jovanović, Mitrović i Petrov. To je najbolje što sada imamo, a nedostaje nam samo Jamkam, koji se polako oporavlja nakon što je bolovao od malarije- jasan je bio Sivić.

Mnogi srpski mediji su sinoć Stefana Mitrovića preselili u Crvenu zvezdu, ali Sivić ističe da on na njega još uvek računa.

-Mitrović je igrač Radničkog, pripreman je za ovaj susret i on će sigurno igrati protiv Partizana. Šta će biti posle toga, nije pitanje za mene, već za upravu kluba. Ja bih voleo da on ostane ovde, to je
najbolji igrač na toj poziciji u našoj ligi, ali svestan sam bio od prvog dana da je on kao takav tražen i da ćemo ga teško zadržati. Dejan Stanković je nakon našeg meča sa Crvenom zvezdom bio oduševljen partijom i mogućnostima Mitrovića, odmah je na licu mesta izrazio interesovanj za njega i mene nimalo ne čudi da se on našao na radaru šampiona Srbije. Ja zaista ne znam dokle je to stiglo, još jednom ponavljam da bih voleo da on ostane, jer ćemo u suprotnom biti prinuđeni da značajno promenimo koncepciju, jer se radi o igraču koji pravi značajnu razliku na terenu- rekao je prvi trener niškog tima.

Sivić se potom podrobnije okrenuo Partizanu.

-Imamo najteži mogući raspored. Posle Zvezde nam sledi meč sa Partizanom, koji je dobro otvorio šampionat i sigurno će ovde doći po pobedu. Mi to znamo, poštujemo njihovu ambiciju, ali imamo isti cilj. Igramo u Nišu i želimo trijumf. Igraćemo otvoreno i napadački kao na Marakani, a nadam se da ćemo sada biti mnogo uspešniji u realizaciji. Partizan igra drugačije od Zvezde, a najveća opasnost preti nam od Rikarda, koji je sjajan napadač. Partizan je dobro ukomponovan tim, sa
kvalitetnim fudbalerom na svakoj poziciji. Moj kolega Ilija Stolica je trener koji do cilja voli da dolazi kroz pas igru i to je njegov tim dobro demonstrirao u Ivanjici. Da bi to usavršio trebaće mu vremena, ali se na toj utakmici jasno videlo šta on hoće od svoje ekipe i mi smo se temljeno pripremili da to zaustavimo i pokušamo da se nametnemo na terenu. Spremni smo i motivisani i ulazimo u meč naoštreni, sa velikom željom da zabeležimo pobedu na našem stadionu- naglasio je Sivić.

Karte za ovaj susret prodaju se po cenama od 600 dinara za južnu i severnu tribinu, 800 dinara za istočnu i zapadnu, dok je za mesto u loži potrebno izdvojiti 2.000 dinara. Pravo na slobodan ulaz imaju deca do osam godina, deca iz škole FK Radnički „Ivan Krstić Beli“ i lica sa invaliditetom.

Ulaznice se danas do 17 sati prodaju na biletarnici na istočnoj tribini stadiona Čair, a na dan utakmice će prodavati na istom mestu od 10 sati do početka meča. U petak u istom terminu počinje prodaja ulaznica na biletarnici ispred hale Čair, a tamo će se prodaja vršiti isključivo za severnu tribinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter