0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

FUDBALSKI SAVEZ REGIONA ISTOČNE SRBIJE: ‘Usvojen je novi pravilnik – Statut FSRIS je prvi usvojen!’

Objavljeno: 14.07.22 u 17:50

Oglasili su se!

Fudbalski savez regiona istočne Srbije oglasio se povodom raznih navoda u prethodnom periodu, a njihov dopis prenosimo u celosti:

‘Povodom tesktova u medijima na temu eventualnog uvođenja vanrednih mera za primenu Statuta, Fudbalski savez regiona istočne Srbije(FSRIS) želi da informiše sportsku i celokupnu javnost o sledećim činjenicama.

Fudbalski savez regiona istočne Srbije do sada nije davao nikave komentare i odgovore medijima i ovo je put da se oglašavamo na ovu temu.

Na dopis gospodina Jovana Šurbatovića kojim zamera na slaboj komunikaciju i sprovođenju odnosno nesprovođenju određenih radnji FSRIS, a sve u cilju usporavanja izvršavanja obaveza Fudbalskog saveza Srbije prema UEFA i FIFA i najavljuje mogućnost privremene uprave u FSRIS odgovaramo da je FSRIS postupio po svim nalozima FSS, uostalom kao i drugi članovi – regioni saveza. Statut FSRIS je prvi usvojen od svih regionalnih statuta ,a statuti okružnih i opštinskih saveza su takođe usvojeni blagovremeno čime je FSRIS ispunio sve svoje obaveze.

U nameri da pomogne FSS-u FSRIS je na sednici Skupštine trenerske organizacije usvojio novi pravilnik.

FSRIS je spreman da veoma brzo usvoji i novi pravilnik sudijske organizacije odmah po usvajanju pravilnika na nivou FSS.

Izvršni odbor FSRIS-a je na sednici 09.07.2022 godine usvojio sve liste službenih lica i dostavio ih FSS-u.

Kako su sve lige odigrane na vreme, da je pripremljeno novo prvenstvo i da su sve statutarne radnje urađene (usvojeni svi statuti i pravilnici) nejasno je na šta se odnose zamerke i komentari.

FSS u FSRIS-u ima dobrog i ažurnog saradnika i nadamo se da je ovo samo ujdurma nekolicine ljudi koja na nepošten način žele da pobede na predstojećim izborima jer uvođenje vanrednih mera regionalnom savezu u trenutku kada su već raspisani izbori bi bio veliki presedan i paradoks demokratskim principima na kome se bazira novi Statut FSS.

Tačno je da po članu 96 Statuta FSS “ pre uvođenje mera IO FSS dužan da u pisanoj formi upozori subjekte sa tačnim rokovima za ispravljanje nedostataka koji su doveli do povrede Statuta“, IO FSS je na sednici 22.6.2022 godine doneo odluku koju Vam dostavljamo u prilogu i upozorio nas da do 15.7.2022 moramo da uskladimo sve Statute regionalnog, okružnih i opštinskih Saveza.

Ipak na navedenu sednicu nije prihvaćeno da prisustvuje Zamenik predsednika FSRIS koji bi izneo tačne informacije da je FSRIS već uskladio statute i da je ovakva odluka nepotrebna, a poznato je da samo FSRIS već osam meseci nema svog predstavnika u IO FSS.

Na sutrašnjoj sednici FSS će generalni sekretar FSRIS o svemu učinjenom obavestiti IO FSS.

Kome i zašto je odgovaralo da naš predstavnik ne kaže istinu na sednici 22.6.2022, kome i zašto odgovara da dovede u zabludu IO FSS da u FSRIS nešto ne funkcioniše i kome i zašto odgovara da se u FSRIS uvedu nezakonite mere je pitanje na koje mi nažalost nemamo odgovor.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter