0
Fudbal

FOTO: DC United

LEGENDA NA NOVOM ZADATKU: Vejn Runi predstavljen kao novi trener kluba iz MLS lige

Objavljeno: 13.07.22 u 11:33

Legendarni fudbaler na novom zadatku.

Kao što je ranije bilo najavljeno, sada je i zvanično, Vejn Runi je novi trener DC Junajteda.

Nekadašnji golgeter je prošlog meseca napustio klupu Derbi junajteda, a ovo će biti njegov drugi trenerski angažman. Bilo je onih koji smatraju da je ovo korak unazad u njegovoj karijeri, pošto je transfer sa ‘ostrvo’, u dosta slabiju ligu. Međutim, Runi ističe da ga te kritike ne dotiču, ni najmanje.

– Video sam nekoliko članaka, naravno iz Engleske, koje ovu moju odluku ocenjuju kao korak unazad u mojoj karijeri. Mislim da to pokazuje nepoštovanje prema MLS, rekao je Runi.

Nakon prvog poziva DC Junajteda, on je najpre razgovara sa suprugom.

– O svim većim odlukama koje treba da donesem, uvek prvo razgovaram sa suprugom. U ovom momentu odlučili smo da će porodica ostati u Engleskoj i dolaziće u početku samo u posete, dodao je Runi.

Runi je rekao i da je imao ponude i nekoliko drugih klubova, najpre iz Engleske, ali i drugih evropskih liga, ali je u jednom momentu razmišljao i pauzi kada je trenerski angažman u pitanju.

– Kada mi je agent rekao za poziv iz DC, zapravo sam brzo doneo odluku, zaključio je Runi.

Njemu rad u novoj sredini, nije nepoznat, ni najmanje. Runi je poslednjih godinu i po dana karijere proveo upravo u DC junajtedu. Ovaj klub je nakon 17 kola pretposlednji tim Istočne konferencije MLS sa samo 17 osvojenih bodova iz pet pobeda, dva remija i deset poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter