Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open
in ,

ŽESTOKA PROZIVKA: Čuveni Rus udario na Đokovića i Srbe – ‘On je primer društvene zatupljenosti’

Rus nije štedeo reči kada je govorio o Srbiji i Novaku Đokoviću.

Gari Kasparov, šahvoski velemajstor, ponovo je bez ikakvog razloga opleo po Srbiji i Novaku Đokoviću. Čovek koji je inače poznat i kao žestok kritičar režima Vladimira Putina, govorio o situaciji u Ukrajini novinar mu je postavio pitanje vezano za javnu raspravu koju je imao sa Novakom ranije.

– Smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih igrača. Takmičenje je njihovo pravo: postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu, koje kaže da svako može da igra po rangu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon ga je prekršio – rekao je Đoković u aprilu, a Kasparov se na to nadovezao:

– Rusija možda može da se takmiči po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A Srbin koji to ne učini posebno je neprikladan s obzirom na istoriju.

U razgovoru za ‘Večernji list’, Kasparov je i uvredio srpskog tenisera.

– Gledajte, to je bilo indirekto jer sam ja odgovorio na neke njegove komentare na Tviteru. Moja pozicija je da ja nisam protiv potpune zabrane (misleći na neigranje ruskih sportista). Ja mislim da je pravi pristup tom problemu tražiti od njih da potpišu deklaraciju koju sam pomenuo. Da na taj način utvrde da je rat kriminal, da je režim ilegalan, da je Putinov režim diktatura. Ako potpišu taj papir, mogu da nastupaju. Ako ne, ne bi trebalo. Mislim da svako zaslužuje priliku da dobije mogućnost izbora – rekao je Kasparov i dodao:

Đokovićevi komentari su bili deplasirani, jer je pričao o pozivnici baziranoj na rejtingu. Ono što vidimo u ovom slučaju, kao i na primeru nekih NHL igrača poput Ovečkina, primer je društvene zatupljenosti. Oni prosto ne razumeju šta se događa. A događa se zločin kakav nije viđen od Drugog svetskog rata. Ne želim da umanjim zločineu balkanskim ratovima, ali veličina toga je bila takva da nije uporediva sa onbim što se događa u Ukrajini. Da, bilo je i to vrlo tragično. Srpska agresija zaslužila je da bude osuđena na najoštriji način.

 

 

 

 

Diskusija

Odgovorite
  1. To je najobicniji dripac, koji za dobar honorar moze sve reci. Niti je Rus, niti ima ikakve veze sa Ruijom, osim pasosa.

  2. kasparov je po ocu jevrejin a po majci jermenin. Antiruski i antisrpski opredeljen, kao šahista genije, kao čovek zlo.

  3. Kasparov nije po nacionalnosti Rus, on je Azer (Azerbejdžanac po ocu, otac mu je Azer), ali ima pasoš Rusije, tj. ruska dokumenta. On je uvek bio protiv Rusije, već više od 35 godina, a takođe je bio i protiv Srbije i Srba i u vreme tzv. operacije „Oluja”.

  4. Mogao bi da pita svoje prijatelje Hrvate, čije državljanstvo je dobio, da li se odricu Ustaskih zlocina, kad tako pametno komentariše Ruske sportiste! Izgleda da njegov mozak funkcioniše samo kad igra šah….

    • Kasparov je obični nezahvalni azijsko-turkijski imigrant i nacista koji je toliko skrenuo sa pameću da ne razlikuje topa od konja

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

MILOVANOVIĆ SE OPROSTIO OD CRNO-BELIH: ‘Partizan je moja druga kuća, hvala navijačima!’

ITALIJANI OTKRILI INTEROV SPISAK ŽELJA: Na njemu srpski reprezentativac i bivši igrač Partizana