0
Boks

FOTO: MPS

SVETSKE A NAŠE: Dame otputovale u Alabamu! (FOTO)

Objavljeno: 12.07.22 u 13:20

Novi izazov!

Srpske kik bokserke Milana Bjelogrlić i Aleksandra Krstić, otputovale na svetske igre u Alabamu!

FOTO: MPS

Svetske igre, čiji je domaćin Birmingem, u državi Alberta, okupiće ovog jula oko 3600 vrhunskih sportista iz 100 zemalja sveta, a naše aktuelne svetske šampionke Aleksandra Krstić i Milana Bjelogrlić, predstavljaće Srbiju i srpski kik boks.

U ukupno 30 sportova, koje su organizatori pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, nazvali brzorastućim su i šest borilačkih sportova – džijudžicu, karate, kik boks, muaitai, sumo i vušu.

Aleksandra Krstić će u disciplini K1 rules, u kategoriji do 70 kilograma, na startu turnira na Mađaricu Petru Boroš. U žrebu su i svetska šampioka, Holanđanka Mejer koja je Krstićevu dobila u finalu, kao i dve broznane sa poslednjeg Svetskog prvenstva, Slovakinja Filipova i Vanhakoski iz Finske.

I aktuelna svetska šampionka u kategoriji do 60 kilograma, Milana Bjelogrlić, radiće sa najboljima. Na spisku učesnica su srebrna i bronzane sa Prvenstva sveta u Lido di Jesolu, Austrijanka Hemetsberher, Rumunka Čebuk i Sofija Oliveira iz Portugala.

Na prethodnim Svetskim igrama, u poljskom Vroclavu 2017. godine, Srbija je osvojila četiri medalje u kik boksu, zlatne su osvojili Slobodan Mijajlović i Aleksandar Menković, srebrne su pripale Aleksandru Konovalovu i Teodori Manić.

Osim kik bokserki Srbiju će na Svetskim igrama predstavljati i dvojica predstavnika u džijudžici, Ivan Dela Kroče i Nikola Trajkovic.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter