0
Rukomet

Foto: Rukometni savez Srbije

ORLIĆI U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Pala rukometna velesila!

Objavljeno: 12.07.22 u 22:37

Prava senzacija u režiji naših rukometaša na Evropskom prvenstvu Portugalu.

Nakon što su izabranici Đorđa Teodorovića dominantno završili preliminarnu fazu, u prvoj utakmici glavne runde takmičenja savladana je Švedska rezultatom 32:27 (15:12). Time je Srbija na izuzetan način izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva, što je najbolji rezultat u konkurenciji mlađih kategorija od kada se naša zemlja takmiči pod ovim imenom.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE
ŠVEDSKA – SRBIJA 27:33 (12:15)

ŠVEDSKA: Sjogren 7, Manson 2, Hamberg, Ljungmark 3, Donaldson, Ljungkvist 2, Kamenhed 1, Palmar 5, Meler 3, Erikson, Helmerson 3, Josefson 1, Linden (18 odbrana), Roberts, Savinger (1 odbrana), Elovson

SRBIJA: Mrdović (3 odbrane), Simić 1, Kos 6, Mirković , Tasić, M. Dodić 6, Podunavac, Šmigić 3, Čabrilo, Stamenković, S. Dodić 6, Barbatesković, Predović 3, Rogan 4, Stanisavljević 3, Zekić (13 odbrana)

Kakvo je samo otvaranje utakmica imala. „Orlići“ su za sedam minuta postigli pet pogodaka, dok je Zekić predstavljao neprobojni bedem za Šveđane. Uprkos tajm-autu kojim je pokušano da se konsoliduju redovi ekipe, Šveđanima je bilo potrebno gotovo osam minuta da dođu do prvog pogotka.
Nastavljali su naši momci po svom i do 12. minuta došli do 9:1, kada je Švedska zatražila i drugi tajm-aut, ne bi li pokušala da spasi što se spasiti može. Briljirali su momci u preliminarnoj fazi, ali večeras su sve ostavili bez daha. Punih sedamnaest minuta su primili samo jedan pogodak od Švedske dok su za to vreme postigli čak 11, a u 18. minutu su čak došli i do 11 golova razlike (13:2). Izuzetno raspoloženi su momci bili u napadu, dok je Zekić bio siguran na golu i u prvom poluvremenu zabeležio čak 11 odbrana. Kada su se povratili od početnog šoka, kvalitetna selekcija kakva je Švedska pokušavala je da nadoknadi propušteno sa početka poluvremena, pa je od 15:4 u 23. minutu napravila seriju od osam golova i na poluvreme se otišlo rezultatom 15:12 u korist Srbije.

Početkom drugog dela igre Šveđani su uspeli da spuste razliku na dva gola, ali naši su ponovo zaigrali po starom i odlepili se na šest golova razlike do do 42. minuta (18:24). Naša ekipa nije bila poljuljana nakon pada krajem prvog dela igre i kvalitetom još jednom pokazala da zasluženo zauzima mesto na kome se nalazi. Usledili su pokušaji Švedske da se domogne povoljnog rezultata, ali Srbija je uspevala da očuva stečenu prednost. U samoj završnici meča Švedska je poslednjim atomima snage došla do minus tri i to je bilo maksimum. Srbija je potvrdila da sve do sada učinjeno nije slučajnost i okončala utakmicu sa pet golova prednosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter