0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

VELIKI USPEH ORLIĆA, SRBIJA MEĐU OSAM NAJBOLJIH U EVROPI: Obezbeđen plasman na Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 11.07.22 u 21:18

Vrhunske partije mladih nada srpskog rukometa!

Završena je preliminarna faza takmičenja na Evropskom prvenstvu za juniore koje se od 7. do 17. jula 2022. godine održava u Portugalu. Po dve najbolje plasirane selekcije iz četiri grupe preliminarne faze obezbedile su plasman u narednu, glavnu rundu takmičenja.

Prvu grupu čine Portugal, Španija, Danska i Mađarska, dok se u drugoj grupi glavne runde takmičenja nalaze Švedska, Francuska, Srbija i Nemačka. Zahvaljući pobedi nad Nemačkom u preliminarnoj fazi, koja je uz našu selekciju obezbedila plasman u drugu rundu takmičenja, Srbija je u novu grupu prenela dva boda. Naša selekcija će prvu utakmicu u glavnoj rundi takmičenja igrati 12. jula od 20:30 časova protiv Švedske, dok će se sa Francuskom sastati 13. jula u 18:00 časova.

Izuzetnim partijama protiv Islanda, Nemačke i konačno Italije, Srbija je u jakoj konkurenciji odolela svim preprekama u grupi D. Sigurno i samouvereno izabranici Đorđa Teodorovića su kročili put do druge faze i sa dva boda u novoj grupi su na dobrom putu da dosadašnji veliki uspeh podignu na još viši novo.

Plasmanom među najboljih osam ekipa Evropskog prvenstva u Portugalu, selekcija Srbije je obezbedila učešće i na Svetskom prvenstvu za juniore koje je na programu 2023. godine u Nemačkoj i Grčkoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter