FOTO: RSS
in , , ,

VELIKI USPEH ORLIĆA, SRBIJA MEĐU OSAM NAJBOLJIH U EVROPI: Obezbeđen plasman na Svetsko prvenstvo!

Vrhunske partije mladih nada srpskog rukometa!

Završena je preliminarna faza takmičenja na Evropskom prvenstvu za juniore koje se od 7. do 17. jula 2022. godine održava u Portugalu. Po dve najbolje plasirane selekcije iz četiri grupe preliminarne faze obezbedile su plasman u narednu, glavnu rundu takmičenja.

Prvu grupu čine Portugal, Španija, Danska i Mađarska, dok se u drugoj grupi glavne runde takmičenja nalaze Švedska, Francuska, Srbija i Nemačka. Zahvaljući pobedi nad Nemačkom u preliminarnoj fazi, koja je uz našu selekciju obezbedila plasman u drugu rundu takmičenja, Srbija je u novu grupu prenela dva boda. Naša selekcija će prvu utakmicu u glavnoj rundi takmičenja igrati 12. jula od 20:30 časova protiv Švedske, dok će se sa Francuskom sastati 13. jula u 18:00 časova.

Izuzetnim partijama protiv Islanda, Nemačke i konačno Italije, Srbija je u jakoj konkurenciji odolela svim preprekama u grupi D. Sigurno i samouvereno izabranici Đorđa Teodorovića su kročili put do druge faze i sa dva boda u novoj grupi su na dobrom putu da dosadašnji veliki uspeh podignu na još viši novo.

Plasmanom među najboljih osam ekipa Evropskog prvenstva u Portugalu, selekcija Srbije je obezbedila učešće i na Svetskom prvenstvu za juniore koje je na programu 2023. godine u Nemačkoj i Grčkoj.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

BEOGRAD ČEKA ŠAMPIONA: Stric Goran smatra da će Vimbldon postati Noletov turnir! (FOTO)

ĐOKOVIĆ: ‘Za ovakve trenutke vredi živeti! Pokušao sam da im objasnim šta je srpski inat!’ (FOTO) (VIDEO)