0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički 1923

BEZ POBEDNIKA U LAZAREVCU: Uzbudljiv duel Kolubare i Radničkog, novajlije u prvom planu!

Objavljeno: 11.07.22 u 22:20

Lepa fudbalska predstava za kraj 1. runde prvenstva!

Utakmicom koja je odigrana u Lazarevcu, između domaće Kolubare i Radničkog 1923 iz Kragujevca, kompletirano je 1. kolo ovosezonske Mozzart bet Superlige Srbije. Zanimljiv susret viđen je na stadionu ‘SRC Kolubara‘, a ekipe su podelile plen. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a konačan ishod postavljen je već u 25. minutu.

Glavni arbitar meča, Minaković, nije imao mnogo posla u prvom delu susreta, da bi nakon velike pauze pokazao četiri javne opomene i poništio pogodak domaćeg sastava nakon asistencije iz VAR sobe.

Domaćin je prvi pogodak ove sezone postigao već u 17. minutu. Odličan centaršut iz prekida uputio je doskorašnji igrač Zrinjskog, Miloš Filipović, a loptu je glavom zahvatio i poslao pravo u mrežu Igor Cvetojević. Golman Leković bio je nemoćan u ovoj situaciji.

Radnički nije želeo da čeka, već je odmah krenuo u ofanzivu. Imali su Kragujevčani spreman odgovor na vođstvo domaćina. Ekipa trenera Joksimovića je već u prvom duelu ove sezone nagovestila da poseduje bolji napadački potencijal u odnosu na prethodnu godinu.

Kočović je za kratko uspeo da interveniše nakon akcije gostujućeg tima, ali se lopta odbila pravo u noge Damjana Krajišnika. Ofanzivni vezista, koji je stigao iz Metalca, upisao se u strelce već na debiju za Kragujevčane i nagovestio da će biti ogromno pojačanje za ekipu sa stadiona ‘Čika Dača’.

Publika je posmatrala prilično uzbudljiv duel sa odličnim ritmom. Ekipe su smenjivale u napadima, dok je igra bila veoma tačna, više nego što je to očekivano uoči susreta. Domaćin je ponivi zapretio preko Cvetojevića u 29. minutu, ali Leković se ovog puta istakao sjajnom intervencijom. Kolubara je do kraja prvog dela igre bila opasna u još nekoliko navrata, ali dve dobre situacije nije realizovao iskusni napadač Ante Vukušić.

Radnički je izašao vrlo visoko od starta drugog dela igre. Kragujevčani su pokušali da iznenade i kući odnesu sva tri boda. Krajišnik je zapretio u uvodnim minutima drugog poluvremena, da bi nešto kasnije odličnu priliku imao Miloš Vidović. Domaćin je uspeo da izdrži nalete vidno motivisanih ‘Crvenih đavola’.

U 83. minutu vladalo je veliko oduševljenje na tribinama, ali brzo su se čuli uzdasi. Vukušić je savladao Lekovića, pogodio na debiju, ali je pogodak poništen nakon reakcije iz VAR sobe. Filipović je prethodno bio u ofsjad poziciji.

Veliki broj pristalica oba tima viđen je na tribinama u Lazarevcu, a to je podatak koji raduje sve iskrene ljubitelje domaćeg fudbala i sporta.

Kolubara u narednom kolu ide na megdan aktuelnom šampionu, Crvenoj zvezdi, dok će Radnički dočekati Mladost iz Lučana.

Rezultati:

Petak:

Voždovac – Novi Pazar 1:0

Subota:

Čukarički – TSC 1:4

Javor Matis – Partizan 0:4

Mladost Lučani – Spartak Subotica 1:1

Nedelja:

Crvena zvezda – Radnički Niš 4:0

Vojvodina – Napredak 1:0

Radnik Surdulica – Mladost GAT 1:2

Ponedeljak:

Kolubara – Radnički 1923 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter