0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LAZAR ARSIĆ ZA HS: ‘Fokusiran sam isključivo na Radnički! Dolazimo na Marakanu da se nadigravamo, nema bele zastave!’ (FOTO)

Objavljeno: 10.07.22 u 12:17

Iskusni vezista nema pravo nastupa na jednom od derbija prve runde, ali se vredno priprema za predstojeće rivale.

Obožavaoci domaćeg fudbala već dva dana uživaju u čarolijama najpopularnije igre na planeti, posmtrajući mečeve elitnog ranga – kojih je do sada odigrano četiri. Dosta uzbuđenja viđeno je na terenima širom Srbije. Iznenađenja, golovi, kartoni, nagoveštavaju da bi tvrdnje o tome da nas očekuje najzanimljivija sezona u istoriji takmičenja mogle da se ostvare. Nedelja je rezervisan dan za još tri duela Mozzart bet Superlige, ali onaj na ‘Marakani‘ bez ikakve sumnje privlači najveću pažnju.

Aktuelni šampion Srbije, Crvena zvezda, pred svojim navijačima dočekuje još jednog predstavnika na evropskoj sceni, ekipu niškog Radničkog. Meraklije stižu u prestonicu sa namerom da pruže svoj maksimum, bez opterećenja i pritiska, kako je najavio trener Tomislav Sivić. Stanković nije morao da iznosi očekivanja, jer je jasno da je trijumf uvek imperativ momcima u crveno-belom. Susret na stadionu ‘Rajko Mitić‘ zakazan je za 20 časova. Prethodni ligaški duel dva tima odigran je na istoj lokaciji, 7. maja u okviru plej-of faze, a domaćin je tada slavio sa ubedljivih 4:1.

Oba trenera imaju kadrovske probleme, pa neće moći da se oslone na neke od najboljih pojedinaca u timu. Jedan od onih koji preskaču današnji dvoboj, jeste vezista ekipe iz Niša, Lazar Arsić. Iskusni as Nišlija zbog crvenog kartona u poslednjoj rundi prošlosezonskog takmičenja nema pravo nastupa u dva uvodna kola. Taj podatak ne raduje Meraklije, jer Radnički u drugom kolu očekuje još jedan izuzetno težak zadatak. Radnički tada izlazi na megdan vicešampionu, Partizanu.

FOTO: FK Radnički Niš

Arsić koji je tokom karijere branio boje Obilića, Vašaša, Lombarda, Radničkog 1923, Smirnisa, Radnika iz Surdulice, Vojvodine, Voždovca, Meižu Hake, i Seula, jedan je od lidera ekipe sa ‘Čaira‘. Prethodne sezone je odigrao 24 meča, dok je u dva navrata tresao mrežu rivala. Lazar je na domaćim terenima poznat po odličnom izvođenju prekida i sjajnom udarcu, ali danas će saigračima moći da pomogne isključivo savetima. Arsić je uoči jednog od derbija kola govorio za naš portal.

Sistem rada na ‘Čairu’ se značajno promenio, jer je na klupu seo novi stručnjak. Doskorašnji trener Novog Pazara, Tomislav Sivić, zamenio je Radoslava Bataka u nameri da Nišlije zaigraju u ofanzivnijem maniru.

LA: Prolazi već prvi mesec rada sa novim šefom. Mislim da smo zaista mnogo toga uradili od njegovog dolaska. Za kristalniju i bolju igru potrebno je još vremena, ali to će doći na svoje u predstojećim mečevima. Siguran sam da ćemo biti još bolji, iako smo već do sada mnogo uradili. Brzo smo se uklopili u zahteve novog stručnog štaba. Šef gaji ofanzivan stil igre, želi posed lopte na svojoj strani. Imamo odličan tim, igrače, pojačanja su se odmah prilagodila na tim. Smatram da ćemo biti značajno efikasniji u novoj sezoni.

Ekipu iz Niša očekuje ‘paklen’ raspored mečeva na otvaranju sezone. Najpre Zvezda, pa Partizan, potom prvi evropski izazov.

LA: Raspored zvuči zastrašujuće na papiru! Mi nemamo čega da se plašimo, spremni smo da odgovorimo na sve mečeve, nebitno ko je proitvnik. Sa svima želimo da se nadigravamo, pa neka bolji pobedi. Ulazimo u novu sezonu maksimalno spremni i motivisani, sve u nameri da napravimo još bolji rezultat, novi iskorak. Nadam se da ćemo uspeti da se domognemo grupne faze Lige konferencija. Protiv Zvezde ulazimo kao i na svakom drugom meču. Cilj je što bolji rezultat. Na ‘Marakani’ je i jedan bod veliki uspeh, a osvajanje tri boda bi bila prava seznacija. Nema bele zastave, ne predajemo se, pružićemo maksimum kako bi ostvarili što bolji rezultat. Sledeće nedelje u Niš već stiže Partizan, pričaćemo više o tom meču tada. Sigurno je da pred našim navijačima uvek idemo na pobedu, ko god da je protivnik. Očekujem dosta Nišlija, Evropa se vraća u grad, verujem da su navijači željni dobrih utakmica.

  Lazar je direktan crveni karton zaradio na samom kraju plej-ofa, na duelu u Beogradu protiv Partizana. Arbitar Stefanović je isključio vezistu u nadoknadi vremena prvog dela utakmice.

LA: Žalim zbog tog kartona, nepromišljena situacija, ‘glupost’. Šta da se radi, fudbal je živa igre, dešava se. Takve stvari su uvek moguće. Krivo mi je što propuštam ovaj duel. Utakmice protiv Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog su najdraže za igrače. To su najbolje prilike da proverite na kom ste nivou. Spremam se za ostale mečeve, čeka nas paklan raspored.

Meraklije borbu za grupnu fazu Lige konferencija startuju od 2. kola, gde će odmeriti snage sa boljim iz duela Gzira – Atletik Eskalades. Prvi susret ekipa sa Malte i Andore završen je rezultatom 1:1.

LA: Moja lična očekivanja od Radničkog su velika. Grupna faza je nešto o čemu razmišljamo, potajno se nadamo, verujemo u uspeh. Tek je početak, čekamo protivnika, da vidimo sa kim igramo. Idemo korak po korak.

Od samog starta prelaznog ruka ponude su prisutne, ali Arsić trenutno ne razmišlja o tome, glavom je direktno na ‘Čairu’ i fokusiran je svom sadašnji klub.

LA: Ja sam ugovorom vezan za Radnički. Maksimalno sam fokusiran isključivo na Radnički, pripremam se za sezonu. Ne razmišljam mnogo o inostranim angažmanima, trudim da se da se u potpunosti isključim iz svega toga. Prelazni rok je u toku, traje dugo, ali misli su usmerene na Radnički. Uvek je sve otvoreno, u slučaju da bude nekih dobrih ponuda i po klub, i po mene, onda ćemo da sednemo i razgovaramo. Trenutno – samo Radnički! – istakao je Arsić u razgovoru za HotSport.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter