0
Fudbal

FOTO: Screenshot/Youtube

10. JUL: Srećan dan za Mesija i Ronalda!

Objavljeno: 10.07.22 u 12:28

Još kao tinejdžeri, Argentinac i Portugalac su nagovestili da će biti među najboljim fudbalerima ikada, osvajali su sve što mogu sa svojim klubovima, međutim, dugo su čekali na prvi trofej sa svojim reprezentacijama.

Zlatne lopte, Lige šampiona, titule sa svojim klubovima, postale su normalne stvari za Mesija i Ronalda. Obaraju rekorde iz godine u godinu, što individualne, što klupske, ali kroz čitavu karijeru ih je pratila loša sreća u velikim utakmicama za nacionalne timove. Ronaldu je na samom početku karijere Grčka ostavila gorak ukus u grlu u finalu Evropskog prvenstva 2004, upravo u Portugalu. Dok je Mesi bio nadomak osvajanja najvrednijeg trofeja u fudbalu, ali je Nemačka golom Gecea u produžecima osvojila Svetsko prvenstvo 2014.

Interesantna činjenica je što su prve trofeje osvojene sa svojim zemljama, dva najbolja fudbalera današnjice osvojila na isti datum, 10. jul. Nisu morali da kažu niti jednu reč, ali na njihovim licima se moglo videti da su upravo ti trofeji najznačajniji u bogatim karijerama.

Ronaldo je prvi pehar sa Portugalom osvojio 2016. godine. U finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske u Francuskoj, Kristijano se povredio na samom startu meča i u suzama je napustio teren. Gotovo u ulozi trenera je ispratio ovaj meč i bio ponosan na svoje saigrače, koji su slavili golom Edera u produžecima.

Foto: Guliver Images

Mesi je na prvi trofej sa Argentinom duže čekao. Prošle godine, na Kopa Americi 2021. godine, Argentina je bila bolja od Brazila u finalu na Marakani. Jedini strelac bio je Anhel Di Marija, ali najviše se radovao Lionel Mesi, koji je po završetku meča, u suzama pao na kolena i pogledao u nebo.

Foto: Tanjug/AP

U novembru ove godine, startuje Svetsko prvenstvo u Kataru, koje će možda biti i poslednja prilika za najbolje fudbalere današnjice da se popnu na krov sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter