0
Domaći fudbal

FOTO STARSPORT:

TSC ŠOKIRAO BRĐANE: Inicijativa bez pogodaka okrutno kažnjena, gosti ubedljivi u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.22 u 22:55
Na samom otvaranju, prema najavama brojnih stručnjaka najzanimljivijeg prvenstva Srbije do sada, snage su na Banovom brdu odmerile ekipe Čukaričkog i TSC.
Gosti su pokazali kvalitet koji poseduju, odigrali su odličnu takmičarsku utakmicu i iznenadili favorizovanog domaćina rezultatom 1:4. Imali su belo – crni više od igre u prvom poluvremenu, ali TSC je znao šta želi. Odlična realizacija prilika omogućila im je da na mirniji način privedu utakmicu kraju. Bez obzira na terensku inicijativu koju je Čukarički bez dileme imao u prvom delu meča, Brđani u nastavku nisu pokazali potencijal koji poseduju. Brzi golovi gostujućeg sastava nakon izjednačenja, poljuljali su domaće koji nisu uspeli da se vrate u utakmicu.
Brđani su od prvog sudijskog zvižduka krenuli u ofanzivu, u stilu koji je prepoznatljiv za novog trenera, Dušana Kerkeza. Već u 3. minutu nakon kombinacije na sredini terena Kovač je odlično probio. Lopta je stigla do Ivanovića koji je šutirao nisko pored stative, sa nešto više od 20 metara udaljenosti. Belo-crni su nastavili u istom ritmu. Docić je probao levom nogom sa ivice kaznenog, Filipović je odbranio njegov udarac. Odbitak je pokupio mladi Mihajlo Spasojević, ali je iskusni čuvar mreže zaustavio njegov šut gotovo uz mrtvog ugla. Čukarički je dobio samo korner, a posle njega nije bilo većih opasnosti.
Domaćin je ponovo zapretio u 12. minutu, ali Roganović je bio neprecizan iz velike udaljenosti. U nastavku je ponovo pretio Docić, a Đorđe Ivanović je bio najbolji akter na terenu. Krilni napadač je konstantno mučio gostujuće defanzivce, prodorima po desnoj strani. TSC se fokusirao na defanzivu, a pokušavali su da zaprete samo iz tranzicije. Poveli su gosti iz prve prilike na meču. Banjac je izveo korner, a sam se na drugoj stativi u 35. minutu našao Goran Antonić, koji je zatresao mrežu Brđana.
Situacija se nije promenila na startu drugog poluvremena. Bez ikakve sumnje, domaćin je imao više od igre, ali manjkala je realizacija. Ekipa iz Bačke Topole je u gol pretvorila gotovo svaku priliku na meču. Najpre je na oduševljenje domaće publike  rezultat poravano Mihajlo Spasojević. Mladi napadač je odlično šutirao glavom nakon centaršuta crnogorskog beka, Bojana Roganovića.
Igru su ubrzo napustili Docić i Spasojević, a Kerkez je na teren izveo Ndijaea i Tomovića.
Gosti su ponovo došli do prednosti. Centaršut iz velike udaljenosti, zatim loša reakcija Mićovića, pomogla je Nemanji Stojića da postigne prvi pogodak ove sezone.
Čukarički je odmah uzvratio. Ndijae je poslao loptu iza leđa Ilića već u 57. minutu, ali glavni arbitar meča je poništio pogodak zbog ofsajd pozicije. Kolege iz VAR sobe su potvrdile njegovu odluku.
Usledio je šok na Banovom brdu kada je Mihajlo Banjac postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Pravu bombu poslao je vezista u mrežu belo-crnih, a Mićović je ostao nemoćan.
TSC je u nastavku slomio otpor domaćina, na šta je dosta uticao negativan rezultat za Čukarički. Odlično su taktički na terenu bili postavljeni gosti, a veoma pametno su čuvali stečenu prednost. Digli su su Brđani posle 75. minuta. Dva udarca iz velike udaljenosti zaustavio je Veljko Ilić, najpre je pokušao Tomović, a zatim i Mijailović. Veliku borbu sa odličnim defanzivcima iz Bačke Topole vodio je novi napadač Čukaričkog Muhamed Badamosi. Kovač je u 79. minutu dobio crveni karton zbog verbalnog konflikta sa sudijom. Bilo je jasno da će Čukarički teško doći do povoljnog rezultata, pogotovo sa igračem manje u polju.
Pokušavao je Čukarički do samog kraja, ali nije uspeo da ublaži poraz. TSC je u 90. minutu iz kontranapada opasno zapretio preko Đakovca. Ifet je posle vrhunskog driblinga stvorio sebi prostor za šut, ali usledila je izvandredna rekacija Mićovića. Gosti su konačan rezultat postavili u 91. minutu kada je u kontri sam ispred golmana izašao Slobodan Stanojlović, koji je matirao Mićovića.
FOTO STARSPORT:

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter