0
Domaći fudbal

FOTO STARSPORT:

KATAI DRUGI OSVAJAČ TROFEJA „BORA KOSTIĆ“: Nagradu će dobiti pred utakmicu sa Radničkim iz Niša!

Objavljeno: 08.07.22 u 19:46

Nakon što je prethodne sezone titulu najboljeg strelca Crvene zvezde poneo Mirko Ivanić i prvi trofej „Bora Kostić“ primio pred utakmicu sa Vojvodinom, drugi laureat je Aleksandar Katai.

Nezaustavljiv je bio Katai prošle sezone, koja mu je i najbolja u dosadašnjem delu karijere. Statistika ne laže, a ona kaže da je vispreni dribler na 47 utakmica postigao 33 gola i upisao 13 asistencija. Popularni Magiko je po broju golova u jednoj sezoni stigao legendarnog Dušana Savića iz sezone 1978/79 i sada njih dvojica dele četvrto mesto u klupskoj istoriji po ovom segmentu.
Katai je u sezoni za nama postizao golove protiv čak 15 ekipa, to su: Partizan (4), Novi Pazar (4), Radnički Niš (4), Mladost (3), Kluž (2), Kairat (2), Braga (2), TSC (2), Proleter (2), Voždovac (2), Vojvodina (2), Napredak, Radnik, Čukarički i Radnički 1923.
Nagrada „Bora Kostić“ predstavljena je prošle godine, kada je otvorena i loža sa imenom legendarnog golgetera Crvene zvezde i osvajač laskavog priznanja je najbolji strelac crveno-belih u jednoj takmičarskoj godini, računajući sve utakmice. Prvi laureat bio je Mirko Ivanić koji je u takmičarskoj godini 2020/21 postigao 21 pogodak.
Katai će ujedno ući i u klub 150, pa će tako dobiti dve zaista lepe uspomene koje će ga sećati na 10. jul 2022. godine.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter