0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Youtube screenshot

FMP MERIDIAN NASTAVLJA SA POJAČANJIMA: Bivši košarkaš Partizana i Galatasaraja stiže u Železnik!

Objavljeno: 08.07.22 u 20:12

FMP Meridian nastavlja sa pojačanjima za narednu sezonu, u kojoj ih očekuju brojni izazovi, a posle nekolicine potpisa u prethodnom periodu – svoj paraf na ugovor staviće i Vasilije Pušica.

Kako Meridian sport saznaje, FMP i Pušica će potpisati ugovor, što znači da se košarkaš vraća u Srbiju nakon nekoliko sezona u inostranstvu.

Pušica je u mlađim kategorijama igrao za Zemun i Partizan, odakle je 2013. godine otišao u SAD na Sanrajs Kristijan Akademiju.

Nakon diplomiranja u SAD (gde je igrao na dva koledža: San Dijego i Nort Istern, gde je poneo MVP titulu na CAA turniru), Pušica se 2019. godine vratio u Partizan, a beležio je nastupe u Superligi Srbije, gde je prosečno imao 8,2 poena, 2,2 skoka i 2,3 asistencije.

Kada se radi o koledž karijeri, Pušica je bio jedan od vodećih igrača Nort Isterna. Tokom dve sezone je u proseku beležio preko 17 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

Nakon toga, oprobao se i u italijanskom Pezaru, potom i u Dinamo Sasariju, a imao je epizodu i u litvanskom Prijenaju, a u februaru 2022. godine potpisao je za Galatasaraj.

Ipak, sada je vreme za povratak u Beograd i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za FMP Meridian.

Podsetimo, juče su „Panteri“ saznali rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te je jasno da će naredne sezone igrati na čak četiri fronta. Shodno tome, nešto ranije FMP Meridian je potpisao novi ugovor sa celokupnim sturčnim štabom, zatim je produžio saradnju sa Rankom Simovićem, a nakon Trenta Frejzera i Čarlsa Dženkinsa, stiže Pušica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter