0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

EPILOG PROCESA DECENIJE: Blater i Platini oslobođeni optužbi!

Objavljeno: 08.07.22 u 12:55

Proces koji je pratio čitav svet, dobija epilog.

Sep Blater,bivši predsednik FIFA i legenda francuskog i bivši predsednik UEFA fudbala Mišel Platiini oslobođeni su svih optužbi za korupciju na švajcarskom sudu, prenose zapadni mediji.

Blater je 17 godina bio na čelu krovne organizacije svetskog fudbala, nakon čega je morao da odgovoara pred Federalnim sudom u Belinzoni, baš kao i Platini.

Razlog za tako nešto, jeste u istrazi, jer su tužioci utvrdili da je FIFA 2011. godine, kada ju je vodio Blater nezakonito isplatila 1,9 miliona evra Platiniju, koji je tada bio prvi čovek evropskog fudbala.

Platini je, prema dokazima koji su tada bili na raspolaganju tužilaštvu, već bio plaćen za ovaj posao, odnosno ova isplata je bila koruptivna.

Od samog početka procesa su i jedan i drugi negirali optužbe koje su im stavljane na teret, dok su transakciju oprvdali kao ‘zakasnelu isplatu sa savetodavne usluge koje je imao Platini prema FIFA’.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter