0
ATP

FOTO: Wimbledon

ZAŠTO POMINJETE RUSIJU, ŠTA TO ZNAČI: Finalistkinja Vimbldona besna zbog pitanja o poreklu!

Objavljeno: 07.07.22 u 23:48

Razbesnela se zbog toga.

Elena Ribakina koja je rođena u Moskvi, a nastupa pod kayahstanskom yastavom, danas je savladala Simonu Halep nakon 2 seta i tako se plasirala u finale Vimbldona. Njeno poreklo, iskoristili su mediji, koji su je napali pitanjima.

Već sam odgovarala na ta pitanja. A ponoviću i sada. Već duže vreme igram za Kazahstan. I zaista sam srećna zbog toga. Verovali su u mene i ne postavlja se pitanje kako se osećam. Igrala sam i na Olimpijskim igrama i FED kupu, počela je Ribakina.

Novinari se tu nisu zaustavili, pa su nastavili da postavljaju neugodna pitanja. Oni su je upitali da li se i dalje oseća kao Ruskinja pošto je rođena u Moskvi.

Šta vam to znači kako se osećam? Zašto pominjete Rusiju? Došla sam ovde da igram na najvećoj pozornici. Saosećam sa onima koji nisu mogli da dođu ovde, ali ja sam ovde samo da bih igrala.

Na samom kraju, pričala je o tenisu i finalu.

Da budem iskrena, nisam očekivala ni da ću doći do druge nedelje, a kamoli do finala gren slema. Verovala sam da imam igru da doguram daleko na Vimbldonu. Ali bilo je teško zbog povreda, nisam imala najbolju pripremu. Ali to mi je možda i pomoglo da prođem sve ove mečeve bez suvišnog pritiska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter