0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

VELIKA POJAČANJA U NIŠU: Omladinski reprezentativci stigli na ‘Čair’!

Objavljeno: 07.07.22 u 18:20

Novi fudbaleri niškog tima su Ognjen Ajdar (19) i Nikola Stajić (20).

Radnički je danas uložio u budućnost, potpisao je dvojicu izuzetno talentovanih fudbalera, možda i najtalentovanijih u zemlji na svojim pozicijama, od kojih se očekuje da u narednom periodu postanu lideri ekipe, ali i da u ovoj sezoni daju značajan doprinos u sastavu trenera Tomislava Sivića.

Ajdar je krilni napadač, a po načinu igre i talentu neodoljivo podseća na Stefana Mitrovića. Nastupao je za sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje i bio veoma efikasan. Prošao je mlađe kategorije Čukaričkog, bio jedno vreme na pozajmici u BASK-u, a nedavno je igrao za Srbiju na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 19 godina.

Stajić je na Čair stigao iz Grafičara. Đak Zvezdine škole je posle fenomenalne sezone u Prvoj ligi Srbije napustio Grafičar i priključio se Radničkom na pripremama u Sloveniji. Bio je odličan na kontrolnim mečevima i po povratku u Niš je potpisao ugovor. Levonogi defanzivac, koji je tokom dosadašnjeg fudbalskog puta uglavnom igrao na poziciji levog beka, tokom minule takmičarske godine nastupao je i na štoperskoj poziciji i igrama na 25 utakmica u prvoligaškoj konkurenciji privukao pažnju mnogih klubova. Bio je član prve generacije junior Crvene zvezde u Ligi šampiona za mlade, jednu sezonu proveo je u Brodarcu, a neposredno nakon povratka u Zvezdu otisnuo se u inostranstvo, gde je godinu dana branio boje španskog niželigaša San Fernanda. Nakon epizode na Pirinejskom poluostrvu Stajić se vratio u Grafičar, igrao je odlično i sada ćemo ga gledati na Čairu.

FOTO: FK Radnički Niš

-Drago mi je što sam u Radničkom. Ovo je klub sa velikim ambicijama i meni imponuje što ću dobiti priliku na ovom nivou. Brzo sam se prilagodio na rad sa Tomislavom Sivićem. Saigrači su me sjajno prihvatili, a izdvojio bih Sašu Marjanovića, koji je pravi lider ovog tima i koji je nama mladim igračima od velike pomoći i na terenu i van njega. Konkurencija na mojim pozicijama je žestoka, ali verujem da ću uspeti da se nametnem kao prva opcija na levom beku. Svakako mogu u svakom trenutku da odgovorim i zadacima na mestu štopera. Radujem se sledećoj sezoni i očekujem da uradimo dosta dobrih stvari- izjavio je Stajić.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter