0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DIJABATE PREDSTAVLJEN U HUMSKOJ: ‘Mama mi je dala blagoslov da dođem u Beograd!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.22 u 16:58

Ofanzivac pojačao redove crno-belih!

Kako je i najavljivano tokom prethodnih dana, Fuseni Dijabate je novi fudbaler Partizana. Levo krilo, iz Malija, stiže u Humsku kao veliko pojačanje za tim koji sa klupe predvodi Ilija Stolica. 

Odmah nakon završenih lekarskih pregleda i obaveza oko stavljanja parafa na ugovor, crno-beli su na konferenciji za medije predstavili Dijabatea. Osim brzonogog ofanzivca, koji se služi francuskim jezikom pa je imao pomoć prevodioca, novinarima se obratio i sportski direktor Ivica Iliev.

-Mnogi ljudi iz fudbala su se pitali kako smo uspeli da dovedemo ovakvog igrača, koji može da bude jedan od najboljih stranaca koji je ikada igrao u Partizanu. Mi smo to uspeli da uradimo jer imamo odličan kontakt sa čelnicima Trabzona i želim da im se zahvalim na tome, baš kao i Dijabateovom menadžeru Mikaelu Silvestreu. Zaista je zadovoljstvo raditi sa takvim šampionima – kazao je Iliev i dodao:

-Mi smo njegovim dolaskom kompletirali igrački kadar, a prelazni rok je u Evropi praktično tek počeo. Eventualni novi dolasci će zavisiti od odlazaka, a mislim da Partizan u ovom trenutku ima jednu od najjačih ekipa u poslednjih nekoliko godina – zaključio je sportski direktor Partizana.

Dijabate ističe da ga je privkla veličina i istorija kluba kao što je Partizan, a jednu od glavnih uloga oko transfera odigrala je njegova majka.

-Ona mi je dala blagoslov da dođem ovde. Čast je igrati u ovako velikom klubu i nadam se da će ovo biti uspešna saradnja koja će pomoći i klubu i meni. Moje glavne karakteristike su brzina i tehnika i daću sve od sebe da ostvarim velike uspehe sa Partizanom – rekao je Dijabate.

Fuseni je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Rems, Gengan, Ajačo, Lester, Sivaspor, Amien, Trabzonspor, Goztepe i Giresunspor.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter