1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

UROŠEVIĆ PRED START SEZONE: Borba tek počinje, a ove godine je ulog ogroman

Objavljeno: 06.07.22 u 10:58

Slobodan Urošević, levi bek Partizana, pre nekoliko meseci je produžio ugovor sa crno-belima, a u odsustvu Saše Zdjelara je na pripremnim utakmicama u Sloveniji poneo i kapitensku traku.

Za sajt kluba govori o novoj sezoni, pripremama i očekivanjima.

– Pre nekoliko godina, jedan od igrača je rekao da smo mi svi „nosači trake“, a da je samo jedan kapiten – Saša Ilić! I to je, zaista, tako, anegdotom razgovor za klupski sajt počinje Urošević i nastavlja:

– Čuvamo uspomenu na to i izuzetno poštujemo svakog saigrača, bilo da je dete Partizana ili svojim zalaganjem i borbenošću to pokazuje. Dok Zdjelar nije bio među starterima, traka je bila kod mene i svakako je ponos nositi je.

Završen je period priprema. Koji su tvoji glavni utisci?

– Napravljen je ogroman rez! Došli su i novi šef stručnog štaba, nekoliko novih igrača, a ujedno su i novi taktički zahtevi. Kako je desetorici igrača istekao ugovor, uz decu iz naše škole, mogu reći da sam zadovoljan time šta smo pokazali, uz naravno želju da dobijemo još pojačanja da bismo bili pravi. Ljuba Fejsa je ove sezone pokazao zašto je došao u Partizan i kakva je igračka veličina, dok su se Andrade, kao Filipović, za svega nekoliko utakmica odlično uklopili u tim. Nije to nekada lako, nekima je bilo potrebno i nekoliko meseci. Tu su i deca iz naše škole koja su pokazala maksimalnu želju na terenu.

Generalna proba pred start nove sezone je bila protiv Fenerbahčea. Šta vam je ta utakmica pokazala?

– Izuzetno korisna utakmica sa timom koji ima budžet deset puta veći od našeg i roster od 30 vrhunskih igrača. Postoje, naravno, stvari koje se moraju ispraviti, ali koje je dobro i da se pokažu, ali i da se na njih ukaže tokom perioda priprema. Bilo je izuzetno teško za igru, ogromna vrućina, ali je bilo lepo videti i njihovu publiku koja ih je bodrila pri svakom napadu, kao i naše navijače iz dijaspore koji su došli da nas bodre. Hvala im!

Nova sezona je pred samim početkom, a ulog je veliki.

– Očekuju nas, u prvih nekoliko kola, nezgodna gostovanja i put koji nikada nije lak, kao što je Ivanjica u prvom kolu. Ali, navikli smo da moramo da se borimo od prvog do poslednjeg kola, bez prava na poraz. Zato su nam od izuzetnog značaja naši navijači, za koje bih voleo da, na svakoj utakmici u Humskoj, ispune od prvog do poslednjeg mesta. Prošle godine smo osvojili 98 bodova, došli do 1/8 finala Lige konferencije, ali je nedostajalo to „nešto“. A to „nešto“, osim malo sportske sreće, su upravo oni. Jer, koliko god njima bilo teško, nama je duplo teže u neprekidnoj borbi. Nadam se da će biti uz nas na svakoj utakmici! Ove godine je ulog još veći jer prvak ide direktno u LŠ, tako da borba tek počinje i biće žešća nego prošle godine, zaključuje Urošević

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter