0
Ostali sportovi

FOTO RSS:

RUKOMETAŠI SRBIJE OSVOJILI BRONZU: U borbi za medalju pala je Severna Makedonija!

Objavljeno: 06.07.22 u 16:48

Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu.

U utakmici za treće mesto „orlovi“ su bili bolji od selekcije Severne Makedonije i slavili rezultatom 34:29 (15:13). Severna Makedonija je bolje započela utakmicu i sredinom prvog poluvremena imala prednost od tri gola (8:5). Međutim naša selekcija se ubrzo vraća u pravi kolosek. U 22. minutu dolazi do 10:10, a zatim do isteka poluvremena diktira tempo utakmice i na odmor odlazi vođstvom 15:13. Zamah koji su izabranici Tonija Đerone uhvatili preneli su i u drugi deo utakmice pa su se golovi samo ređali, a kako je utakmica odmicala prednost je rasla. „Orlovi“ su do 50. minuta stigli do maksimalne prednosti od sedam golova i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vukašin Vorkapić sa šest postignutih golova, dok su se Marko Milosavljević i Miloš Grozdanić po pet puta upisali u strelce.

XIX MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022
UTAKMICA ZA BRONZANU MEDALjU

SEVERNA MAKEDONIJA – SRBIJA 29:34 (13:15)

SEVERNA MAKEDONIJA: Kizikj, Gogov, Đonov 2, Gjorgiev 2, Mitev, Kosteski 2, Petkovski 3, Ivanoski, Mladenovikj, Jagurinoski 3, Stojkovikj 3, Serafimov 3, Simonoski, Pe. Atanasijevikj 4, Petrov 5, Pa. Atanasijevikj 1

SRBIJA: Bomaštar, Jandrić, Vorkapić 6, Milić 4, Borzaš 4, Trnavac, Kojadinović 3, Pavlović, Golubović, V. Popović 3, Vignjević 2, Šotić, Petrić, I. Popović 2, Milosavljević 5, Grozdanić 5

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter