0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

BREGAR PONOSAN NA BRONZANE DAME: ‘Izuzetna igra u oba pravca donela je pobedu!’

Objavljeno: 06.07.22 u 22:50

Dame ponovo obradovale Srbiju!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu nakon što je u utakmici za treće mesto bila bolja od Portugala i slavila rezultatom 26:22 (10:12).

Uprkos zaostatku od dva pogotka na poluvremenu, izabranice selektora Uroša Bregara su priredile fantastično drugo poluvreme u kome su već na početku preokrenule rezultat u svoju korist, do sredine drugog dela igre stekle prednost od pet pogodaka i samouvereno išle ka pobedi.

U finišu susreta su stigle i do maksimalnih sedam golova razlike i bilo je već jasno da se u Srbiju vraćaju sa bronzanom medaljom oko vrata.

Napad Srbije su predvodile Aleksandra Vukajlović i Jovana Jovović sa sedam pogodaka, dok je Dunja Radević pobedi doprinela sa pet postignutih golova.

– Posle polufinalne utakmice je baš bilo teško jer smo izgubili velikom razlikom od Hrvatske. Sa druge strane, Portugal je igrao jednu od najboljih utakmica sa Španijom, očekivali smo veoma težak meč i to se i desilo. Počeli smo dobro, onda smo zbog isključenja izgubili ritam, Portugal je preuzeo inicijativu i i otišao na poluvreme sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu smo izuzetno igrali odbranu i napad prvih petnaest minuta, odvojili se na pet golova razlike i priveli utakmicu kraju kako je trebalo – istakao je selektor Uroš Bregar, nakon velikog uspeha.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter