0
Košarka

Euroleague-Crvena Zvezda v Barcelona head coach Sarunas Jasikevicius (C) Cory Higgins and Sergi Martinez (L) Beograd, 21.01.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

BARSU MUČI PRAVILO DOMAĆE LIGE: Moraju da imaju minimum četiri španska košarkaša do početka sezone!

Objavljeno: 06.07.22 u 16:27

Nakon što je Ronalds Šmits napustio klub, blizu odlaska je i Pjer Oriola, što znači da će Barselona ostati na samo tri domaća igrača u postavi, a to su Nikola Mirotić, Aleksa Abrines i Serhio Martinez.

Poznato je da je loše finansijsko stanje u fudbalskom klubu iz Katalonije, međutim, košakrkaški klub ima probleme drugačije vrste, a to je manjak domaćih igrača. Barselona je već u svoje redove dovela Jana Veselog i Tomaša Satoranskog, koji se vratio u klub nakon epizode u NBA ligi. Velika želja je i Nikola Kalinić, ali španski velikan mora da obezbedi i jednog ‘Španca’ kako bi stekao uslove domaće lige.

Barselona je krenula da razmišlja o domaćim igračima i prema pisanju španskih medija, spremila je tri opcije koje bi mogle da popune broj igrača sa domaćim pasošem.
Prva je Brazilac sa španskim pasošem, August Lima, koji je i sarađivao sa Jasikevičijusom u Žalgirisu, a trenutno nastupa za Mursiju. Druga opcija je Jankuba Siba koji je imao zapažene partije u Manresi. Ova dva košarkaša već imaju ozbiljne ponude drugih klubova, pa je Barsa spremila i treću opciju. Reč je o Džejmsu Nađiju iz Andore, ali Katalonci će morati da sačekaju da Nađi postane punoletan…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter